Задайте правилните въпроси

5 въпроса, които да зададете на Вашия уеб разработчик

Ако планирате да поръчате сайт, то приемете това като дългосрочна инвестиция. За да бъде уеб сайтът Ви в кондиция и винаги работещ, имайте предвид факторите разгледани в тази статия.

В уеб има много примери за уеб сайтове, които приличат на неправилно сглобен от дете пъзел. Това обикновено води до пълното им разпадане. Как да избегнете подобна ситуация при избора на уеб разработчик за Вашата дългосрочна уеб сайт инвестиция? В следващите редове Ви представяме въпроси, които да зададете, заедно с писания, които да Ви помогнат да ги разберете.
Какви уеб стандарти следвате и използвате?
Това е чудесен въпрос, който би трябвало да притесни хората/фирмите, които не се съобразяват с никакви стандарти. Какво всъщност означава уеб стандарти? Това е начинът, по който се създава програмирането и дизайнът на един уеб проект, позволявайки му да се развива технологично.
Правите ли сайтовете да се индексират добре от Google?
В Whiz правим сайтовете да се индексират отлично от Google. Не е тайна за никого, че всеки бизнес иска да излиза напред в резултатите на Google. Обсъдете още преди да започнете дали в изработката на уеб сайта се включва оптимизация за най-голямата търсачка. Попитайте уеб разработчика дали е запознат със стандартите за search engine optimization.
Какви са възможностите за растеж и модификации?
Един от най-неприятните моменти е когато разберете, че уеб сайтът Ви не е гъвкав, не може да се разраства и видоизменя. Тогава ще Ви се наложи да заплатите наново и да Ви се разработи нов уеб сайт. Много е важно да избере фирма, която може да създава гъвкав програмен код, да подготви Вашия уеб проект за мащабно развитие.
Правите ли тестове на изработките си?
Трябва да сте сигурни, че всичко изработено по уеб сайта Ви функционира правилно. Потребителите използват различни браузери, което означава, че сайтът Ви трябва да излиза добре на всеки един от тях. Тестовете се много важна стъпка към успеха.
Как осигурявате поддръжката?
След като уеб сайтът бъде официално пуснат вероятно ще възникне проблем - все пак е софтуер, случва се. Проверете по какъв начин Вашият разработчик ще се справи с бъговете и възникналите проблеми. Поема ли ангажимента? Обърнете се към този въпрос с повишено внимание.
Заключението
Добрата идея е сърцето на успешния бизнес. Но избирайте внимателно уеб разработчика си, защото той ще реализира тази идея. Бъдете на 100% сигурни, че се спирате на доверен уеб партньор, с който да се движите по пътя на успеха.
Споделете в: