Какво е Google Adsense?

И как да изкарам пари от него?

Вероятно доста хора са чували за рекламната програма на Google Adsense, но не са запознали с нейните цели. Дори и да не сте чували за нея, нека отбележим кратко, че е един добър похват да печелите пари!

Самата програма представлява бърз и лесен начин за изкарване на пари от собствениците на уеб сайтове. Без значение дали имате малък или голям бизнес, може да се възползвате. Идеята е, че в зависимост от съдържанието, което имате в уеб сайта си, точно определени реклами ще бъдат показвани на потребителите. Това е вид таргетирана реклама, от която Вие ще получавате пари.
Google Adsense е безплатна за бизнесите, които се включват и комбинира в себе си два варианта за реклама:
  • заплащане на клик;
  • заплащане на импресии;
Първото означава, че печелите пари от всеки клик върху реклама, а второто от броя показвания на рекламата.
След като кандидатствате за включване в програмата, ще получите имейл от Google. Ако сте одобрени, ще получите достъп и един HTML код, който да поставите в страниците на уеб сайта си.
След включването Ви няма да имате никакви разходи за поддръжка.
Имайте предвид, че програмата изисква от Вас да имате уеб сайт. Ако имате такъв, то можете веднага да се включите в програмата. Google ще изиска от Вас да имате добър сайт, иначе няма да ви одобри. Важен момент е интернет страницата Ви да бъде посещавана в противен случай няма да има кой да клика на рекламите.
Споделете в: