Да разбулим тъмните облаци около Вашата идея

Въпросите, на които трябва да си отговорите, за да създадете успешен онлайн магазин

Понякога усещате, че имате идея-убиец за онлайн бизнес, но в главата Ви е настанал неконтролиран хаос. С тази статия ще Ви дадем основни насоки, които да Ви помогнат да подредите мислите си.

Основните неща, които трябва да изясните
На пазара има различни решения за създаване на онлайн бизнес. Визираме готовите решения и индивидуалните, които се създават за конкретните нужди. По отношение на първите проблемът е, че е малко вероятно едно решение да пасне на всички. При вторите предизвикателството е в цената, защото са по-скъпи, но все пак да не забравяме, че инвестирате пари във вашата идея-убиец, във вашите мечти. Добре е да фиксирате бюджет, към който да се придържате.
Въпрос за 1 млн. долара - какво ще продавате?
Вашият онлайн магазин може да продава стоки, които да се доставят с куриер след направена покупка. Може да продавате продукти, които се доставят по електронен път, както са eлектронните книги, музика, снимки, филми и други. Вариант е също да предлагате услуги, както и ваучери или промоционални кодове за различни отстъпки.
Следващ въпрос е колко броя стоки ще продавате? Дали ще е една единствена стока, или потребителите ще трябва да разглеждат големи каталози.
Помислете за специални оферти, с които да стимулирате продажбите си, особено в началото. Тук комбинациите и съответно системата, с която трябва да се управляват, може да станат сложни. В такива случаи добър избор са индивидуалните решения за онлайн магазини.
Как ще се извършват плащанията?
В зависимост от това дали ще продавате само в България или на международен пазар - има различни решения. Добре е да се консултирате с фирма уеб разработчик, която да Ви разясни различните варианти и да Ви каже от кое имате нужда.
Какво се случва с доставките?
Тук отново трябва да се замислите на кой пазар ще оперирате - българския, международния или и двата. Помислете относно калкулирането на доставките в зависимост от различните дестинации, до които ще изпращате стоките.
Можете ли да осигурите безплатна доставка за клиентите? Дали ще доставяте с куриерска фирма или със собствен транспорт.
Бележчица
Онлайн бизнесът е сериозно начинание и трябва да се приема като такова, за да е печеливш. Той е бизнес като всеки останали и изисква време, отдаденост, постоянство и желание.
Заключение
Онлайн магазините са чудесен начин за стартиране и разширяване на бизнес. Изграждането им трябва да е стъпило върху солидно обмислен план. С добре планирана идея и интелигентна реализация - резултатите са уникални.
Споделете в: