6 предимства

Шест важни неща, които всеки един уеб сайт трябва да има

С всяка изминала година конкуренцията на онлайн пазара става безмилостна. Тези, които имат най-добрите сайтове, ще се преборят за челните позиции, а останалите ще обират трохите. До преди една година по сайтовете не се интегрираха “Like” функционалности и възможности за споделяне във Facebook. Но всичко това се промени! С цел да се комуникира с клиентите и да се поддържа добра обратна връзка, сайтовете започнаха да се развиват. В следващите редове ще Ви представим 6 предимства, от които може да се възползвате.

Версия на уеб сайт за мобилни устройства
Представете си следния сценарий: Един потребител си върви необезпокоявано и минава покрай Ваш плакат, билборд или реклама в супермаркет. Потребителят става любопитен и вади смартфона си. Влиза в сайта Ви и какво ще види? Ако той не е оптимизиран за мобилни устройства, то вероятно гледката няма да е приятна. Но, ако сайтът Ви е предвиден за интеракция с по-малките дисплей? Тогава ситуацията ще е съвсем друга. Възможността да направите продажба на момента нараства. Имайте предвид, че следващата промяна в начина на пазаруване онлайн ще дойде от мобилните устройства.
Facebook функционалности
За да имате една здрава връзка с потребителите е добре да се възползвате от инструментите, които предлага Facebook. Чудесна идея е сайтът Ви да позволява на потребителите да харесват и споделят продукти, услуги, новини, статии, снимки, видео и т.н. Това ще докара огромен трафик към уеб сайта Ви. Освен това ще започнете да изграждате доверие в очите на всички интернет потребители. Ако се възползвате и от възможностите за създаване на Facebook приложения ще отбележите още по-добри резултати. Може да организирате игри с награди, да набирате още повече фенове, да предлагате отстъпки, промоционални кодове и много други.
Фирмен Блог
Нека прегледаме заедно най-важните ползи от поддържането на фирмен Блог. Първо ще можете да поддържате връзка с посетителите на сайта. Ще имате възможност да им кажете неща, които ги интересуват относно компанията Ви. Ще им дадете повече информация и съвети за Вашите стоки и услуги. Ще им загатнете информация относно предстоящи промоции и нови продукти. Също така можете да поставяте връзки към статии от Вашия блог в бизнес страницата Ви във Facebook. Поддържането на Блог не е само с PR цели, то има значение и за Google. Стига всичко да се изгради правилно, Блог секцията ще Ви помогне изключително много за по-добрата индексация.
Оптимизация за Google
Трябва ли всеки един уеб сайт да е оптимизиран за търсачката Google? Бихме казали ДА! Огромен процент от хората използват най-голямата търсачка Google, за да търсят информация за фирми, продукти и услуги. Това са хора, които правят проучвания, защото искат да закупят нещо конкретно. Много е важно потребителите да могат да Ви открият, за да Ви телефонират, пишат или дойдат на място.
Оптимизацията за Google трябва да е топ приоритет за всички сайтове, особено за новостартиращите.
Видео
Видеото е един чудесен начин потребителите да научат за Вашите продукти и услуги. Спорет MetaCafe сайт с видео може да задържи вниманието 10 пъти повече, отколкото сайт без. Видеото не само ще заинтригува поосетителите, но и ще повиши продажбите.
Трябва да имате кадърен уеб разработчик
Технологиите се променят. Трябва да имате сериозен партньор, който да е в крачка с последните тенденции и на когото можете да разчитате за бъдещото развитие. Не става въпрос само за писането на кодове, но и за дизайна, SEO (оптимизация на сайт за Google), интеграции с външни софтуери, хостинг услуги и прочие. Трябва уеб разработчикът Ви да е проактивен и да Ви съдейства с идеи и предложения за нововъведения.
Споделете в: