4 сигнала, че сайтът е за обновяване

Бизнес сайтовете имат за цел да създават клиенти и да продават все повече и повече продукти и услуги. Ако Вашият сайт не извършва тези основни функции, то имате сериозен проблем, който трябва да разрешите. Много често остарелите сайтове отблъскват посетителите и вредят на бизнес организацията вместо да помагат.

Ако в днешната статия откривате допирни точки със сегашния Ви уеб сайт, то запретнете ръкави и го обновете. Инвестирайте в уеб сайт, който да бъде атрактивен, ясен, печелещ потребителите и техните пари.
Следете статистиките си, ако процентът Ви на bounce rate е много висок, ако средният престой на страниците Ви е много кратък, то е явно, че сте занемарили дигиталното си присъствие.
Нека сега да разгледаме заедно няколко сигнала, които да Ви подскажат, че се дъните в интернет.
Призивите са пълна каша
Няма значение в какъв бранш сте и какъв дизайн имате. Сайтът Ви трябва да притежава призиви към дейстия, които да движат потребителите към исканите от Вас действия. Изключително важно е да бъдете ясни в исканията към посетителите на сайта. Веднага даваме пример - „Обадете ни се!“, „Абонирайте се!“, „Поръчайте сега“, „Купете сега!“. Тези подканващи слова трябва да подхождат на целите, които имате. Препоръчително е да бъдат така поставени, че да се виждат веднага, да се набиват в очите на сърфиращите. В момента имате ли каквито и да било призиви във Вашия сайт?
Навигацията е пълна каша
Много добре обмислете всички секции и подсекции, които трябва да имате в сайта. Те ще съставят навигацията, с която работят крайните потребители. Тя трябва да е ясна, да е проста, да е лесна за използване. Навигацията е най-добрият приятел на посетителите, тя им помага да разкрият цялото съдържание на сайта.
Подредбата е пълна каша
Подредбата на всички информационни карета, изображения, бутони и прочие трябва да е отлична. Претъпканият сайт, в който няма „въздух“, не продава повече. Чрез него няма да покажете колко много неща имате. Съдържанието трябва да се покаже по лесен за възприемане начин. Колкото по-ясно и фокусирано, толкова по-добре.
Изгледът през мобилни устройства е пълна каша
Сайтовете, които виждаме през PC и лаптоп, не изглеждат по същия начин на малките екрани на смартфони и таблети. Това е много неприятно за потребителите. Броят на мобилните устройства постоянно нараства, Вашите потенциани клиенти ги ползват. Трябва да имате специализирана версия на сайта за смартфони и таблети. По този начин ще е гарантирано, че всички със смартфони и таблети ще виждат по адекватен начин целия Ви сайт. Ако не го направите, то захвърляте бъдещето си на боклука.
Заключение
Бизнес сайтовете се нуждаят от постоянни промени, за да се нагаждат към пазара, към крайните потребители. Те не са еднократен акт, а по-скоро процес. Грижете се за тях и те ще Ви се отплатят подобаващо.
Споделете в: