Вероятно сайтът Ви е слаб в тези 3 неща

Уеб сайтовете са нуждаят от постоянни грижи, за да израстват. Доста често фирмите поръчват изработка на сайт и всичко спира дотам. Минават години, сайтът събира прах и в един хубав момент се обезсмисля. Тогава се приминава към поръчката на нов сайт. И отново следва занемаряването. Един вълнуващ, но порочен цикъл.
Постоянната поддръжка, актуализации и развитие си заслужават много повече в сравнение с неадекватното подменяне на сайтове. Винаги има какво да се подобри в един сайт, в следващите редове ще разгледаме няколко направления, в които вероятно изоставате.
Съдържанието
Хората, които посещават Вашия сайт, пристигат на него, защото искат да намерят информация за стока или услуга, да направят покупка. Съдържанието е това, което помага на крайните потребители. И в този ред на мисли, дали Вашето съдържание е добро? То трябва да е съставено за конкретната аудитория. Трябва да облужва техните нужди. Когато дадете на хората информацията, която желаят, то същите се превръщат в клиенти. Направете една ревизия на текстовете и снимките, които сте поместили в сайта. Вижте дали са актуални, дали изобщо звучат по адекватен начин. Поставете се за миг на мястото на потенциалния клиент.
Освежавайте съдържанието в сайта. Ако имате снимки с лошо качество, качвани преди 5 години, то махнете ги, заменете ги с нови далеч по-добри. Преработете текстовете, вероятно познавате по-добре клиентите си в сравнение с предходните 3-5 години. Тези неща не са толкова трудни, просто трябва да седнете и да го направите. Съживете сайта и му вдъхнете нови сили.
Оптимизацията за търсачките
Търсачките обичат да си похапват съдържание. Това е залегнало в основата им. Старото и вмирисано съдържание няма да Ви държи вечно в челната класация. Оптимизацията за търсещите машини е една неспирна борба. Постоянно трябва да се грижите за съдържанието и неговото оптимизиране. Това е единственият начин да държите позиция в резултатите. Този подход е по-лесен в сравнение със създаването на нов сайт с ново съдържание и старт на оптимизацията от кръглата нула.
Дизайнът
Всичко в интернет се случва доста бързичко. Постоянно излизат нови техники, тенденции и възможности. Грижете се за Вашия уеб дизайн, актуализирайте го, подобрявайте го. Това ще държи сайта Ви във форма. По този начин ще бъде винаги с добро ниво на ползваемост, което значи, че хората ще се справят с него лесно и бързо. Вероятно доста неща са се изменили от направата на Вашия уеб дизайн.
Заключение
С добре структуриран и поддържан сайт се печелят пари. При такова положение изработеният сайт оправдава инвестицията си и работи за Вашия бизнес. Той репрезентира Вашата компания пред стотици и хиляди потенциални клиенти. Всички търсят информация в интернет, погрижете се сайтът Ви да бъде качествен, достоверен източник, който да привлича клиенти. Грижете се непрестанно за него и той ще се отплати подобаващо.
Искате ли да направим за Вас сайт и да го поддържаме? Изпратете ни запитване.
Споделете в: