Изчистен интерфейс

Отличен интерфейс за по-добро преживяване в сайта

Ако искате интерфейсът на Вашия уеб сайт или онлайн магазин да се причисли към категорията изчистен, то вероятно ще трябва да се използват техники от минималистичния дизайн. Обикновено минималистичните уеб проекти са лесни за използване от всички. Ако сайтът Ви е претъпкан с информация и изображения, то вероятно губите част от стойността му.

В следващите редове ще Ви представим няколко съвета, които да помогнат в подобряването на интерфейса, който имате.
Един от значими елементи на минималистичния уеб дизайн е, че той обръща внимание само на най-важните компоненти. За да прецените кое е важно и кое не, трябва да направите подробен анализ на сайта си, на всяка негова интернет страница и под-страница.
Контролирайте шрифтовете
Много от сайтовете в интернет пространството полудяват с шрифтовете. Добрият уеб сайт използва ясно четливи шрифтове и се придържа към точно определен шрифт за по-голямата част от съдържанието си. Отлично базово решение, с което няма да сгрешите е да използвате два различни шрифта - един за заглавията и втори за самото съдържание. Най-безопасният вариант е микса между serif и sans-serif, съответно за съдържание и заглавие. От тук на сетне идват подбор на конкретни шрифтове, техните размери и цветове. Трябва винаги да имате предвид, че потребителят трябва да може да прочете написаното с лекота.
Цветно е добре, прекалено цветно не е добре
Идва един момент, в който броят на цветовете в уеб сайта или онлайн магазина става в повече. Използването на 10 различни цвята няма да повиши продажбите. Ограничаването на цветния хаос и експлозии е във Ваш плюс. В противен случай потребителят ще бъде облъчен с цветна дъга, която ще го обърка.
Изчистената навигация е ключът
Една от най-важните части на Вашия сайт или онлайн магазин е навигацията. Без адекватни, добре направени бутони и линкове, сайтът ще бъде кошмарен за използване.
Изчистената навигация е синоним на проста навигация.
Ако решите да подходите със забележителна доза креативност към навигацията, рискувате да откажете много потенциални клиенти. Помнете, че не всеки човек е вещ в използването на сайтове и онлайн магазини. И не на последно място, всичко описано до тук трябва да работи отлично на водещите браузери.
Споделете в: