Уеб сайтът Ви е провал, сега какво?

Най-лошото се е случило. След месеци разтакаване, комуникация, срещи, любовни обяснения, Вашият нов уеб сайт е готов и е пълен провал. Тъй като той е дигиталното Ви лице, имиджът Ви е подложен на жесток удар.

След огромното желание за направа на хубав сайт, той се превръща в кошмар. Вие го мразите, всичките Ви колеги го мразят, ядосвате се и мърморите със стиснати зъби. Чувствате се ощетени и подлъгани. Заемате отбранителна позиция, че уеб е нещо ужасно.
Защо се случва всичко това?
Без да внасяме повече паника в днешната статия, нека разгледаме какво би предизвикало поредицата от подобни мрачни събития. На първо място чия би била вината за подобно стечение на обстоятелствата?
Труден за отговаряне въпрос. Обикновено вината е споделена. Но нека все пак разгледаме няколко неща, които биха Ви помогнали.
Много е важно, Вие като мениджър или собственик на бизнес, да знаете какво искате от сайта. Вие трябва да сте наясно с бизнес организацията си и целите, които са заложени пред нея.
Следващото по важност е бюджетът. Ако не сте мислили за бюджет, който сте готови да инвестирате в уеб сайта, значи сте абсолютно несериозни. От подготвения бюджет зависят много неща. Технологии, които се използват за изработка, дизайн, всички допълнителни предложения, които могат да подкрепят сайта. Бюджетната рамка съкращава процеса на хаотична комуникация и позволява на уеб разработчика да направи конкретно предложение.
На дневен ред по важност идва и изборът на партньор. Изключително важен момент от писмения ни материал. Фирмата, която ще разработи сайта Ви може да Ви изведе до невероятни висоти, но може и да Ви закопае. Подбирайте внимателно партньора си. Особено, ако сте решени да инвестирате значителна сума. Фирмите със солидно портфолио зад гърба си като Whiz няма да Ви подведат.
Обръщаме и специално внимание на двустранната комуникация. Раждането на един успешен уеб сайт е плод на кореспонденция между клиент и разработчик. Вие като клиент не може да стоите отстрани безразлични. Трябва да взимате участие в работните процеси, да изказвате мнение, да одобрявате, да отхвърляте, да се аргументирате.
Заключение
Отношенията между клиент и уеб разработчик можем да оприличим на брачните отношения. Ако има проблеми, то вероятно и двете страни имат вина. Уверете се, че сте наясно какво искате от уеб сайта си, подгответе си бюджет, уверете се, че партньорът Ви е разбрал всичко, поддържайте добро ниво на комуникация. Това са прости стъпчици, които ще Ви помогнат да постигнете успех.
Споделете в: