Да изчистим уеб сайта!

Прекалената комплексност и голямата доза обърканост в уеб сайтовете прокуждат посетителите. Такива интернет сайтове са неприветливи, затормозяващи и карат сърфиращите да обикалят нагоре-надолу, докато намерят това, което търсят. Хората обичат простотата във всичко, което ги заобикаля, това важи с пълна сила и за уеб дизайна.

В следващите редове ще Ви представим 6 съвета, които да помогнат на сайта Ви да влезе в класа на изчистените, лесните за ползване и печелившите.
1. Отстранете скупчването на елементи.
Помислете и решете кои елементи от уеб сайта можете да премахнете, 100% има неща, без които можете да минете. Това ще помогне на сайта да добие повече пространство, с което да презентира по-успешно.
Всеки един елемент, всяка една страница и под-страница на сайта трябва да има своя цел. Конкретна цел. Ненужните елементи като мигащи банери, картинки, движещи се текстове, неадекватни промоции, трябва да бъдат елиминирани. Аста ла виста бейби!
Самото съдържание на уеб сайта трябва да бъде ошлайфано, за да предава информацията по възможно най-добрия начин.
2. Запазете поглед върху ГОЛЯМАТА картинка.
Хубаво е да сте иновативни, но не е необходимо на всяка крачка да се опитвате да преоткриете топлата вода. Добрата ползваемост на уеб сайта е една от основните цели, които трябва да сте си поставили. Това означава, че хората трябва лесно, уверено и с усмивка да навигират из дебрите на интернет страницата Ви. Всичко трябва да бъде изградено по интуитивен начин, потребителят трябва да съумее да реализира целите, които са мотивирали неговото посещение.
3. Трябва да имате отлично оформление.
Под отлично оформление имаме предвид layout, това включва идеална подредба на съдържанието и гъвкава структура. Добре организираният layout предлага ред, йерархия и презентира цялото съдържание по адекватен, лесен за възприемане начин.
4. Подобрете четливостта.
Четливите и лесни за сканиране уеб страници се превръщат в такива, когато се използва правилната типография и цветове. Самите шрифтове, които използвате трябва да са добре обмислени и четливи, заглавията да се отличават от съдържанието, да предлагате добре структурирани блокове с текст, които да не изплашат хората. Лимитирането на цветовете и направата на правилния контраст между подложки и шрифтове ще Ви превърне в един уеб сайт отличник.
5. Не забравяйте нуждата от пространство.
Белите пространства позволяват на уеб сайт елементите да дишат, също така дават възможност на потребителите да сканират по-лесно. Когато се използват правилно служат като инструмент, който подкрепя изпъкването на важните елементи, текстове и изображения. Белите полета могат да заместят чертите, които по принцип биха разделяли различните елементи.
6. Използвайте правилните изображения.
Оптимизирайте изображенията си с такива, които имат силно въздействие. Те трябва да са релевантни с уеб сайта и информацията, която той презентира.
Заключение
Създаването на изчистен уеб сайт изисква много търпение, практика и желание за експериментиране. Уверете се, че всеки един елемент на уеб сайта носи стойност, носи значимост за потребителите. Крайният резултат ще е отличен, сайтът Ви ще е разбираем, посетителите ще се справя с него много по-лесно и продажбите ще се повишат.
Споделете в: