Простотата е нещо трудно

Уеб проектите трябва да са прости, ясни и достъпни

В днешната статия ще обсъдим темата за простотата в уеб проектите. Към категорията уеб проекти причисляваме сайтове, онлайн магазини, Facebook игри, Facebook приложения, приложения за смартфони и таблети. Темата е много интересна и е подходяща за всички, които се интересуват от направата на инвестиция в уеб разработка.

Простота vs. Комплексност
Знаете ли, че постигането на простота в един проект е по-сложно от това той да бъде направен сложен? Необходима е умствена нагласа, която да подтиква към създаването на простота. За да се достигне възвишеното ниво на създаване на простота и достъпност, трябва да се извърви доста път. Тук опитът дава своето отражение. И в крайна сметка всичко се отплаща.
Простотата е в основата на всичко
Простотата осигурява на крайния потребител лесен за използване сайт, електронен магазин, апликейшън. Тя е тази, която осигурява достъпност. Хората обичат простотата, защото я разбират. Нищо не ги затруднява и не застава между тях и целите им. Проектът Ви трябва да бъде разбираем за хората, които ще го използват.
Колкото повече, толкова повече
Този израз на максимализъм е неверен. Обикновено в уеб проектите е вярно точно обратното, че по-малкото е повече. Доказателство за дова са най-вече приложенията за смартфони и таблети. Ако един апликейшън за смарт устройство не е опростен, то той е обречен на провал. На малките екрани няма място за хаос породен от комплексност. Разгледайте няколко от най-успешните приложения за смартфони и таблети и ще видите колко добре организирани са те.
Заключение
В Whiz разбираме от какво имат нужда крайните потребители. Това са хората, които реално ще ползват уеб проекта Ви, това са хората, които ще Ви плащат пари. Ние се грижим за тези хора, като създаваме прости, изчистени и интуитивни интерфейси. В крайна сметка простичките неща, са тези които работят най-добре.
Споделете в: