Любовна история за видеото и онлайн магазините

Видео материалите повишават продажбите

Онлайн магазините, които са в преследване на по-добри резултати, трябва да обмислят създаването на видео клипове. Те са инструмент, който ще помогне за по-добрата изява на магазина, което генерално се отразява под формата на продажби. Видео клиповете ще помогнат за вълшебното трансформиране на зяпача в клиент.

И друг път сме писали, че ситуацията във виртуалното пространство интернет, е доста различна в сравнение с физическия свят. Уеб потребителите имат нужда от информация за стоките, които искат, а Вие трябва да я осигурите по най-добрия начин.
Видеото не е единственият начин за по-високо ниво на осведоменост. Копирайтингът на продуктовите описания също е чудесен инструмент, както и потребителските ревюта, но видео материалите са най-ефективният подход за демонстриране на един продукт.
Сега, нека отбележим, че видеото в онлайн магазините не се използва само за показване на продукти. Има още няколко различни направления, в които то може да бъде полезно. Нека вперим поглед в монитора, който свети в лицата ни и да ги разгледаме.
Персонализирани съвети за използване на продукта
Персоналните нотки винаги въздействат на хората. Всеки обича да получава внимание, да вижда, че фирмата се грижи за неговите интереси. По отношение на подобни видео материали може да дадем за пример поредица от клипчета, която помага на потребителите да изберат правилния за тях продукт. Ако продавате вина, то може да помислите за създаването на серии, в които обяснявате как юзърите да изберат подходящо за техните вкусове вино.
Видео инструкции
Писмените инструкции за експлоатация на продукти са отегчителни. Но ако това се направи под формата на видео, нещата придобиват съвсем различна стойност за клиента. Да речем, че продавате кафе машини. Веднага можете да направите видео инструкции за най-търсените машини, как се сглобяват, как се използват, тънкости по употребата им и прочие. Хората ще останат изключително благодарни и удовлетворени. Също така, ще се презентирате като експерти, което ще помогне в битката за печелене на доверие.
Съвети за направа на избор
Често потребителите се колебаят и не знаят коя стока е подходяща за тях. Да вземем за пример очилата за ски. Ако продавате нещо подобно онлайн, то може да пуснете видео материали, които да помогнат в избора. Обяснете защо хората се нуждаят от тези очила, как се носят, какъв стил е подходящ за тях. Това би помогнало да намалите купищата обаждания свързани с едни и същи въпроси, както и връщането на стоки.
Видео за цяла категория
Тъй като малко по-горе дадохме за пример вина, сега ще продължим с тях. Посредством видео може да обясните цяла продуктова категория, да речем вината от определен регион. Вашите потребители може да не са запознати с различията между отделните региони. Клипчетата биха им помогнали да се ориентират във времето и пространството, а след това да направят желаната поръчка.
Детайлни продуктови описания
Нека споменем и за детайлните видео представяния. При тях нещата опират до задълбочено представяне на един конкретен продукт. Когато включите в тях адекватен презентатор и сценарий, ще се удивите от резултатите. Представете необходимата за хората информация, отговорете на най-често задаваните въпроси. Подобни клипчета изискват по-сериозна подготовка и усилия, но определено биха докарали ползи. По-сериозна подготовка в сравнение с видео клип, в който човек се появява пред камера и в три изречения казва, че фирмата предлага нова стока.
Съвети за след покупката
Може да вземете предвид създаването на видео материали, които да помагат на хората в следпродажбената поддръжка и експлоатация. Това ще Ви спести доста телефонни обаждания и имейли. Понякога хората не използват съвсем правилно вещите, които закупуват, започват да се ядосват и в крайна сметка Вие го отнасяте. За да елиминирате подобни дразнещи фактори, то видео клипчета със съвети за след покупката, са отлично решение.
Заключение
Потребителите обичат видео клипове, защото могат да придобият реална представа за случващото се. Видео материалите са най-добрият приятел на онлайн магазините. Те просто вървят ръка за ръка, допълват се по съвършен начин. Видеото ще подобри продажбите на електронния магазин, а реално не е толкова сложно за направа. Необходими са доза креативност и желание.
Споделете в: