Машина за печелене на пари

5 начина да монетаризирате уеб сайта си

Вероятно всички сме наясно, че уеб сайтът и онлайн присъствието са основна част от всяка стратегия за продажби. Но дали Вашият уеб сайт е машина за печелене на пари?

В живота извън мрежата продажбите се извършват лице в лице. Но в уеб среда всичко това е заменено с кликане и може да се окаже по-трудно. Добрата новина е, че с няколко трика може да повишите ползотворната работа на Вашия сайт.
Представяме Ви 5 начина, които да помогнат на уеб сайта Ви да се превърне в машина за печелене на пари!
1. Добавете в уеб сайта количка за пазаруване
Ефективните количките за пазаруване позволяват на потребителите да разглеждат подробна информация за продуктите Ви. Но най-важното е, че осигуряват възможност да се правят покупки директно през уеб сайта.
Както сме писали и в други статии бъдещето е в онлайн търговията. С пълно-функционална количка за пазаруване, Вашите потребители ще имат възможност да разглеждат различните спецификации на продуктите, дори да сравняват продукти в реално време.
2. Добавете свързани продукти
Един онлайн магазин може да има функционалност, която позволява да предлагате на потребителите свързани стоки. Като пример за такова нещо можем да дадем следното: един потребител решава да си закупи GSM апарат, а Вие допълнително му предлагате калъф, резервна батерия, външна колонка за музика, usb кабел, защитно фолио за дисплей и други. Това е много хитър подход, защото повишава продажбите.
3. Направете оптимизация за Google
Не е трудно да се досетим, че не можем да реализираме продажби, ако никой не знае за нас и сме неоткриваеми. Можем да Ви посъветваме да се обърнете за професионална помощ в тази насока. Google е уникален канал, в който трябва да присъствате. Потребителите непрестанно търсят информация за стоки и услуги. Вие трябва да фигурирате сред тази информация. Помислете за ключовите думи, за които искате да Ви намират и действайте.
4. Правете промоции и игри
Онлайн игрите и промоциите могат да Ви помогнат да привлечете потенциални клиенти. Те могат да се провеждат не само в уеб сайта, но и в социалните мрежи. В България най-голямата и използвана социална мрежа е Facebook. В нея могат да се реализират много интересни игри с награди и промоционални приложения. Помислете каква награда бихте могли да осигурите. Атрактивните подаръци могат да привлечат вниманието на много хора.
5. Доставките
За да бъдете конкурентни трябва много внимателно да премислите момента с доставките. Ако можете да осигурите безплатни доставки - добре. Ако нямате такава възможност, помислете за отстъпки в доставката при поръчка на по-големи количества.
Финалните мъдри мисли
Уеб сайтът е предназначен да печели пари. Вече отминаха времената, в които се използваше само за визитна картичка. Той трябва да оправдае инвестицията си като носи за Вашия бизнес ползи.
Споделете в: