Как да привлечете повече посетители към сайта?

Тук можем да дадем много бърз отговор - чрез съдържанието. Освен скоростен отговор, още от първия ред, същият е и логичен. Сърфиращите в интернет търсят съдържание, което решава конкретен техен казус. Било то спор с приятел по дадена тема, сверяване на ценови равнища, проверка на информация за стока, услуга, извършване на поръчка.
Всички ние преобръщаме глобалната мрежа, за да открием обекта на нашето желание. А всемогъщият се спотайва някъде под формата на съдържание. Точно тук отваряме темата за неговото качество, правилна структура и индексиране от търсачките.
Как да се сдобиете с привлекателно съдържание?
Първата стъпка е да започнете да го планирате преди самата изработка на сайта. Обърнете много сериозно внимание на стратегията, чрез която смятате да генерирате това съдържание. Мислете от къде ще го вземете, колко време ще отнеме и кой ще го редактира. Тези неща отнемат време, понякога много време за по-мащабните сайтове. Вероятно ще се нуждаете от помощ на копирайтъри, Ваши дистрибутори или служители. Работете с конкретни дати за написване на текстовете, подготвяне на снимките и всичко останало, което ще се помести в сайта. Само така ще се движите по график и няма да се отклонявате.
Второто, но не по важност, е да познавате аудиторията, за която създавате това съдържание. Това е единственият начин да го натъкмите за техните желания. Съберете информация за потенциалните потребители и клиенти, които ще сърфират в сайта. Изучете внимателно данните и въз основа на тях започнете да формулирате пълнежа на сайта.
Третото на дневен ред е автентичността. Съдържанието трябва да е авторско, адаптирано за целевата група, пазар, бранш. Без да ползвате щипване от чужди сайтове. Вложете необходимото за създаване на авторско съдържание без значение колко непосилно изглежда на пръв поглед. Качеството внушава авторитет в потребителите, привлича нови хора и покачва така важните цифрички в края на месеца. Също така е галеник на търсачката Google.
След създаването на хубаво съдържание и “наливането” му в сайта, е време да помислите за неговата популяризация. Дистрибутирайте съдържанието в социалните мрежи, актуализирайте го, постоянно го дръжте жизнено и интересно.
Разгледахме съставната част на всеки добре работещ сайт. Останалата част е технологичното му изграждане. За него може да ни пратите запитване още днес.
Споделете в: