Изработка на сайт с мисъл за идните години

Фирмените сайтове и адаптивният дизайн

Често казваме, че направата на сайт трябва да се разглежда като дългосрочна инвестиция. Същият трябва да постига заложените цели, но е необходимо това да се случва и през идните години.
В този ред на мисли, ако планирате преработка на съществуващ сайт или изготвяне на изцяло нов, прочете следващите редове. Те ще Ви бъдат от полза, за да направите адекватно планиране, да възвърнете инвестицията си, както и да отчетете желаните резултати.
Ерата на сайтовете, които работеха само на PC и лаптоп отмина. Не тъжете по нея, това е естествен еволюционен процес. Но ако трябва да посочим някого с пръст, като причинител на измененията, то това са мобилните устройства. Всички онези смартфони и таблети фрагментираха света на сайтовете и наложиха своите нови правила.
Появи се необходимостта от специализирани мобилни версии на сайтовете, най-вече за смартфоните, както и любимата тема на всички - адаптивният дизайн. Интернет потребителите консумират съдържание чрез своите умни устройства, което поставя пред бизнеса казуса да достави това съдържание по адекватен начин.
Със сигурност старите, конвенционални сайтове, не помагат за потребителското удовлетворение, съответно пристига темата за преработка или нова изработка на сайт, който да служи вярно в следващите няколко години.
Ако днес отворите темата за нов фирмен сайт, задължително вземете под внимание мобилните устройства. Ръстът на ползваните през тях сайтове е огромен. Наблюдава се тенденция от постоянно покачване. За да бъдете далновидни и актуални през следващите периоди на развитие, прегърнете адаптивния дизайн (responsive design).
Този тип уеб сайт дизайн позволява на сайта да се намества в зависимост от устройството, през което се отваря. По този начин потребителят ще вижда чудесно изглеждащ сайт, като е без значение дали го човърка през своя смартфон или настолен компютър. Крайният юзър ще бъде феноменално доволен, че всички текстове, изображения и графични елементи се скалират, за да му предоставят максимално добро преживяване.
Наложително е да се съобразите с поведението на потребителите и измененията в интернет пейзажа. Само така ще може да запазите позиции и конкурентоспособност. Масовият случай е на хора, които търсят информация за стоки и услуги в глобалната мрежа. Правят го в офисите, своите домове, докато пътуват, чакат някъде, забавляват се с приятели. Дайте им възможност да се свържат с Вашия бизнес без значение тяхната локация и устройство.
Искате ли да изработим за Вас сайт с адаптивен дизайн? Изпратете ни запитване още сега.
Споделете в: