Как да се сдобиете с уеб сайт?

Всичко, което трябва да знаете

В Whiz сме правили множество уеб сайтове, които можете да видите в секция Портфолио. Това ни е позволило да се докоснем до множество бизнеси и да надникнем зад разбиранията и нуждите на хората. Създаваме тази статия, с която искаме да помогнем на всички фирми, които са си поставили за задача направата на фирмен сайт.
Стоките/услугите зад сайта
Всеки уеб сайт е обвързан с конкретна бизнес идея и начинание. Сайтът се проявява като продължение на това хрумване. Това означава, че трябва да сте наясно със стоката или услугата, която искате да предложите на локалния пазар или на целия свят. След като сте избистрили това, останалата част опира до техническата реализация.
Подготовка на концепцията за сайта
Тъй като сайтът е вид софтуерна разработка, е необходимо да се направи концептуално структуриране на проекта. Това включва подреждане и описване на всички секции и функционалности, които ще включва. По този начин се пресяват идеите, добавят се нови, нанасят се корекции и изменения, докато бъдещият уеб сайт прилегне идеално на бизнеса, който трябва да репрезентира. Този конструктивен етап е фундаментален за следващите събития - програмиране и дизайн. Кодирането и уеб дизайна се правят въз основа на концептуалната структура, с която уеб разработчикът е запознат, а клиентът е одобрил.
Самата изработка на сайта
Следва най-сложната част с програмирането и направата на уеб дизайн. В този стадий от изработката на уеб сайта клиентът няма вмешателство. Екипът на уеб разработчика създава сайта според изготвената спецификация. Като през определен период от време информира възложителят за статуса на проекта - срокове, предстоящи плащания. В стандартния си вид, един сайт се изготвя от колектив от пет човека - проектов мениджър, уеб дизайнер, front-end програмист, back-end програмист, тестер.
Попълване на съдържанието в сайта
Цялата разработка на сайта се извършва в демо среда. Уеб разработчикът я осигурява и предоставя линк, където клиентът може да следи развойния процес. След приключването на всички задачи около програмирането, уеб дизайна и тестовете, се преминава към пълненето с информационно съдържание. Тази операция се извършва през администраторски панел. С негова помощ се запълват всички секции и подсекции - текстове, цени, снимки, видео материали и прочие.
Домейн и хостинг с думи прости
Съпътстващи услуги на изработка на сайт са домейн името и уеб хостингът. Тях може да закупите в края на построяването на сайта. Всеки уеб сайт се нуждае от домейн име, то се изписва в браузъра, който потребителят ползва, това е уникалният адрес на сайта. Задължително е и наличието на уеб хостинг. Това е услуга, която позволява на сайта да е достъпен в интернет.
Заключение
Направата на фирмен уеб сайт е процес, който може да премине неусетно. Важно е да работите с компания, която разбира от какво имате нужда и е вървяла по пътя десетки, стотици пъти. Това е гаранция за добро ноу-хау и адекватност по отношение на двустранната комуникация. С подредени работни процеси се достигат отлични резултати.
Споделете в: