Три фундамента на мобилните уеб сайтове

Ако сте на ръба да поръчате оптимизиран за мобилни устройства уеб сайт, то тази статия ще Ви бъде много полезна. В нея ще разкрием информация от Google, която дава по много достъпен начин данни за начина, по който потребителите ползват мобилните си устройства. Проучването, "What Users Want Most From Mobile Sites Today" е направно за гиганта Google от Sterling Research and SmithGeiger.

67% от 1088 собственици на смартфон устройства, участвали в проучването, казват, че е по-вероятно да направят покупка през мобилното си устройства, ако сайтът е оптимизиран.

Също така 61% от хората заявяват, че биха напуснали интернет сайта, ако не е оптимизиран за работа с тяхното умно устройство.

Накратко казано, ако нямате мобилен уеб сайт - ще губите клиенти.

Уеб сайт, който е оптимизиран за работа с мобилни устройства се вижда отлично на по-малките екрани и представя по адекватен начин фирмата и нейната дейност.

Продължавайки да преглеждаме проучването, забелязваме, че 52% от хората, които изпитват проблеми с мобилната версия на един уеб сайт не биха усъществили контакт с фирмата.

48% от потребителите отбелязват съвсем ясно, че биха счели, че една компания без мобилен уеб сайт не се грижи за собствения си бизнес.

Какво търсят потребителите в един приятелски настроен към мобилните устройства уеб сайт?

Най-важните три неща от проучването, са:
1. Бързо зареждане. Това означава за 5 секунди или по-малко.
2. Адаптирани за мобилни устройства функционалности. Това включва големи бутони, лесно търсене, минимизиране на скролирането и щипането на екрана.
3. Бърз достъп до бизнес информацията. Инструкции за достигане до офис или магазин, телефонни номера за контакт, продуктова информация и бърза покупка от мобилното устройство.

Споделете в: