Бомбардирани сме от смартфони и таблети

В днешно време всички живеем под обстрела на мобилните устройства. Хората масово използват смартфони и таблети. Като резултат от този факт се появиха и множество приложения за iOS и Android, които обслужват най-различни нужди. Сигурно и Вашето смарт устройство е пълно с apps.

Вдъхновението
Вие, в качеството си на собственик на бизнес или мениджър, вероятно сте получил провидение за фирмено приложение за iPhone, iPad и Android. Може би се чудите дали идеята е добра? Дали клиентите биха имали полза от него? Дали подобна инвестиция би си заслужавала?
Ако проявявате интерес към темата, то сте в правилната статия. Ще разгледаме аспектите на приложенията за таблети и смартфони, а Вие ще прецените дали са подходящи за Вашия бизнес.
Да вземем за пример следното: Вие имате функциониращ онлайн бизнес и дигитално присъствие. Като под това визираме разработен уеб сайт или онлайн магазин. Примерно сте списание или продавате директно онлайн, или сте компания, която разчита изцяло на интернет потребителите.
С всеки изминал ден все повече и повече потребители се оборудват с мобилни устройства. Дори и десктоп машините да са се настанили в живота им като устройства за работа, то таблетите и смартфоните превземат личното пространство.

Мобилен уеб сайт
Дали тогава мобилен уеб сайт няма да е напълно достатъчен? Това е един от първите въпроси, които възникват. Без значение дали имате специално изградена мобилна версия или адаптивен дизайн за всякакви екрани, потребителите Ви ще бъдат улеснени и удовлетворени.

Приложение за iOS и Android
Приложенията за смартфони и таблети от своя страна притежават допълнителни екстри. Един мобилен уеб сайт има лимитации, които не могат да бъдат прескочени. Посредством приложение за iOS и Android имате възможност да изпращате съобщения на потребителите, които ползват апликейшъна. Може да изпращате регулярни обновления. В този ред на мисли, ако искате да окуражите потребителите да консумират съдържанието Ви по-често, то приложението е по-добрият залог.
Проучване на comScore показва, че огромен процент от времето прекарано в интернет е посредством приложения.

Заключение
Разработването на приложение за iOS и Android зависи от конретните Ви нужди. Ако ще го използвате само като информативен инструмент, то мобилен сайт ще Ви върши същата работа. Трябва да си подготвите домашното и да го обсъдите с компания като Whiz, за да прецените всички “за” и “против” в изграждането на мобилно приложение. Най-важното е да се прецени каква стойност би докарал един app за Вашия бизнес.
Споделете в: