Мобилните онлайн магазини

Бъдещето на онлайн търговията

Уеб индустрията е една от най-бързо развиващите се. Технологичният възход и мобилният интернет наклоняват везните в нова посока. Светът и пазарът, каквито ги познаваме се променят. Потребителите ще започнат все повече и повече да пазаруват през мобилните си устройства. Написаха се нови правила, а старите бяха прекроени. В този случай традиционният уеб дизайн остава на заден план. Това поставя въпроса какво ще направите Вие?

Ако виждате потенциала на онлайн магазините, които са специално оптимизирани за мобилните устройства, то прочетете следващите редове. В тях ще разгледаме основни правила, към които е добре да се придържаме.
Лесна за откриване търсачка
Има голяма разлика между сърфирането в един уеб сайт през PC и през таблет или смартфон. Точно поради тази причина трябва да имате добре позиционирана търсачка, която да бъде ясно обособена и с поставен акцент. Добра идея е търсачката да се вижда на всяка една страница, за да може да бъде използвана мигновено, без да се натиска бутон “Назад”. Търсачката е много важен компонент, особено, ако имате голямо продуктово портфолио.
Социални медии
Всички сме наясно, че сме в ерата на социалните медии. Милиони хора споделят съдържание и комуникират всеки ден. След предишното изречение става ясно защо интегрирането на социалната медия във всеки мобилен онлайн магазин е задължително. Осигурете възможност на хората да споделят тяхното онлайн преживяване.
Гъвкава основа
С огромния брой устройства, които ползват интернет и визуализират сайтове и онлайн магазини, трябва да имате отлична основа, за да бъде успешен мобилният Ви интернет магазин. Това ще рече, че във фундамента му трябва да е залегнал така наречения responsive website design. Накратко обяснено това е способността един сайт или онлайн магазин да се променя в зависимост от резолюцията, на която се гледа.
Възвръщаемостта на инвестицията
В момента повече се шуми и говори за мобилните онлайн магазини, отколкото да се действа по въпроса. Това е така, защото фирмите още са се фокусирали върху конвенционалните интернет магазини. Всичко това ще се промени! Въпросът е Вие да хванете гребена на вълната и да сте сред първите. В интернет можете да намерите множество данни от проучвания на пазара за мобилни устройства, за да се убедите сами какъв бум има в продажбите. Същото важи и за използването на интернет през тези устройства. Консумацията му започва да се изравнява и задминава конвенционалните лаптопи и PC-та.
Покупките, които ще се извършват през смартфони и таблети, ще се превърнат в един огромен дял от оборота на компаниите. А това ще засегне жестоко бизнесите, които не са подготвени. Хубавото е, че направата на мобилен онлайн магазин е напълно посилна инвестиция, която ще се възвърне многократно в бъдеще.
Споделете в: