Манията по мобилните уеб сайтове

Ако още нямате мобилен уеб сайт, който да е оптимизиран за работа със смартфони и таблети, то вероятно губите клиенти, без дори да го осъзнавате.

Притежателите на умни устройства се множат с всеки изминал ден. Достатъчно е да се огледате около себе си и ще забележите, че всеки използва смартфон. На много места има безплатни интернет зони и потребителите свободно сърфират из всякакви сайтове. Замислете се колко ползи ще извлече бизнесът Ви, ако имате уеб сайт, който да е специално изграден за умните устройства. Google също ще Ви индексира по-добре и по-напред в резултатите, защото в момента няма свирепа конкуренция по отношение на този тип сайтове.
Всички използват мобилни устройства
Хората са буквално обсебени от технологичните играчки - смартфони и таблети - постоянно са в ръцете им, бизнесът Ви трябва да е пред очите им. Интернет трафикът през мобилни устройства нараства стремглаво, действайте, докато е време.
Съдържанието, което предоставяте на тази специфична група интернет консуматори, трябва да е адекватно поднесено. Всичко се премисля из основи. Бутоните, текстовете, изображенията, всичко да е в името на потребителя и добрата ползваемост. Да не забравяме, че екрaните на умните устройства са доста по-малки в сравнение с конвенционалната персонални компютри-монитори архитектура.
Взимайки решение да имате оптимизиран уеб сайт за мобилни устройства, трябва да имате предвид няколко важни неща:
1. Трябва да покажете най-важната информация за Вашия бизнес в чист текст. Това включва име, адрес, информация за контакти и кратко описание какво правите.
2. Не използвайте Flash и нищо базирано на таази технология. Много устройства не я поддръжкат (iPhone, iPad и iPod).
3. Информацията трябва да се чете лесно на малкия екран. Навигацията трябва да е максимално опростена и не бива да се иска от потребителите да свалят PDF файлове. Колкото по-директно и просто подавате съдържанието към потребителите, толкова по-добре.
4. Бъдете внимателни с изображенията, видеото и всички по-тежки файлове. Мобилният интернет е доста по-бавен от това, което ползваме в офисите и домовете ни. Съответно, оптимизираният за мобилни устройства сайт трябва да е изграден въз основа на този факт.
Заключение
Пазарът на мобилни устройства нараста в глобален план. Продават се огромни колиества смартфони и таблети, което повлиява на начина, по който хората използват интернет и уеб сайтовете. Вашият бизнес трябва да улови тази промяна и да се адаптира. Уеб сайтовете за мобилни устройства се превръщат в задължително явление, а не в екстра.
Споделете в: