Тези проблеми ще съсипят сайта

Уеб сайтовете са критичната точка на пресичане между бизнеса и потребителите. Поддържането на оптимизиран и качествен уеб сайт е от съдбоносно значение за придобиването на нови клиенти и изграждането на отношения с тях. Въпреки това изключително важни компоненти от сайтовете биват занемарени. В следващите редове ще разгледаме най-сериозните неща, които ще съсипят сайта.
Ужасяващ уеб дизайн
Всички сме се нагледали на потресаващи сайтове. Често обяснението е, че проектът е разработван преди 4-5 години. Това е без значение, фактите са си факти, сайтът е недоносено изродче. Звучи грубо, но този зловещ трол съсипва Вашия бизнес. Съответно не заслужава добро отношение и няма място за съжаление. Време е да заличите тази грешка на природата и да се обзаведене с чисто нов уеб дизайн. Това ще говори добре за Вашия бизнес. Ще покажете, че Ви е грижа за хората и техните очи.
Никакви призиви към действия
Липсата на приканване към действия е голяма грешка, която се среща в множество сйтове. Ако искате да получите телефонно обаждане, то директно го напишете в сайта на възможно най-видимото място. Сложете телефонен номер, ако е безплатен - отбележете и това да се знае (голяма част от хората обичат да звънят на безплатни телефонни номера). При положение, че искате да получите запитване в писмен вид, то сложете бутони за изпращане на бързо запитване. Постоянно приканвайте хората. Напътствайте ги.
Застояло съдържание
За разлика от повечето алкохоли, при сайта, отлежалото съдържание не се цени. Задължително трябва да има администраторски панел, за да обновявате текстовете, снимките, цените, видео материалите редовно. Ако смятате, че това Ви отнема време и не искате да се занимавате, то платете на някой друг да го свърши. Никога не оставяйте сайта си занемарен. Какво ще си помислят клиентите за Вас, като започнете да им обяснявате, че дадените продукти са стари, вече не ги предлагате?
Никаква метрика на посещенията
Използвайте Google Analytics, за да следите посещенията на уеб сайта. Софтуерът е напълно безплатен. Самото му поставяне е лесно, съответно ще Ви струва малко пари. Но си заслужава, защото ще Ви отвори очите за всичко, което се случва. Ще знаете от къде пристига трафикът, какви ключови думи се използват и много, много други.
Никаква оптимизация за Google
Търсачката Google е един от основните източници за набиране на информация. Вече почти няма хора, които да не го ползват. Никой не си прави труда да помни каквото и да било, знае, че ще го открие в Google. Вашият сайт трябва да стане другарче с търсещата машина. Сайтът Ви трябва да получи добро SEO стопанисване, за да излизате на челни позиции в резултатите. Това може да Ви докара много бизнес.
Липса на мобилна версия
Пенетрацията на смартфоните е толкова голяма, че трябваше да изведем тази точка по-горе. Но здраве да е! Продължаваме по темата. Всички сме в постоянно движение и вършим какво ли не. Животът ни става все по-динамичен, тичаме нагоре-надолу, състезаваме се с времето. Съответно смартфоните започват да ни вършат все повече работа. Те са компактни, достатъчно мощни и свързани с Интернет. Хората постоянно ги ползват, за да преглеждат сайтове и онлайн магазини. Ако нямате оптимизирана версия за умните устройства, то ще загубите много потенциални сделки.
Заключение
Дайте на посетителите на сайта възможност да взаимодействат с бранда Ви. Фокусирайте се върху това да разширявате бизнеса си, а сайтът го оставете на професионалистите. Наемете добра уеб компания, нека обслужват сайта изцяло и заедно да постигате забележителни резултати и стабилни продажби.
Споделете в: