Адаптивният уеб дизайн

Защо трябва да се ориентирате към него

Първо ще започнем с едно кратко обяснение що е то адаптивен уеб дизайн. Той се използва при сайтове и при онлайн магазини. Най-просто казано, адаптивният дизайн позволява адекватна визуализация без значение устройството, през което се преглежда. Използва се едно и също съдържание, което автоматично се адаптира в зависимост от устройството, през което се отваря.

Това значи, че имайки адаптивен сайт или онлайн магазин, Вие ще сте спокойни, че той се отваря правилно през PC-та, лаптопи, смартфони, таблети. Всички изброени устройства имат различни по размер екрани и операционни системи.
Вашите потребители използват най-различни устойства, точно това превръща адаптивния дизайн в нещо задължително. Точно така задължително, а не препоръчително.
На последната SEO конференция от 2013-та година, представители на Google потвърдиха, че търсачката харесва адаптивните сайтове. А всички знаем колко е важно всеки сайт или онлайн магазин да се индексира добре.
Време е да влезете в играта
Сега е точният момент да започнете планирането на адаптивен сайт или електронен магазин. Необходимо е да избистрите целите си, а останалото е работа на уеб разработчика. В Whiz създаваме адаптивни уеб сайтове и магазини, съответно можем да Ви въведем в материята.
Предимствата
Адаптивните сайтове са по-доброто решение. Алтернатива на тях са обособените версии за десктоп машини и мобилни устройства. Те са по-неприятни за управление и администриране. В крайна сметка Вие трябва да можете да работите с нещата максимално бързо, а не да влагате два пъти повече време за елементарни операции. Представете си колко по-удобно е да въведете едно съдържание, което безпроблемно да се визуализира на всички устройства. Другият вариант е нагаждане на съдържанието поотделно.
Заключение
След краткия ни обзор искаме да Ви приканим към създаването на адаптивен уеб проект. Може да се свържете с екипа ни, за да обсъдим детайли и да начертаем екшън план за действие.
Споделете в: