Съвети за по-добър уеб сайт

В днешната статия няма да се убеждаваме колко е важно фирмата Ви да има уеб сайт. Ако още не вярвате в силата на уеб, то тази статия не е са Вас. Но ако сте от хората, които прозряха мощта на глобалната мрежа, то определено прочетете следващите редове.

Щом стигнахте до втори абзац, значи проявявате здрав разум. Вероятно сте сред обитателите на прекрасната планета Земя, които искат да се развиват, а редом с това да ъпгрейдват и онлайн присъствието си.
Искате ли по-добър уеб сайт?
Много собственици на бизнеси и причислените към тях сайтове смятат, че по-добрият уеб сайт означава пълна промяна. Това не винаги е така. Има доста на брой дребни неща, които може да пипнете, за да направите разликата между безличното и приличното.
Ето ги и нашите съвети
Целите на сайта
За да започнете да правите промени по уеб сайта, изяснете какви са целите пред него. Какво искате от този интернет сайт? След като тези таргети са прозрачни, може да започнете с модификации. В противен случай ще стане голяма каша и може всичко направено да се обезсмисли.
Почистете навигацията
Доста често се срещат сайтове с огромен брой подменюта, а в тях едно голямо нищо. По-леката и стегната навигация е в пъти по-добра от вариант с безкрайни опции. Така нещата стават по-лесни за октриване. Посетителите ще останат благодарни.
Призиви към действия
Всяка страница на уеб сайта Ви трябва да има конкретно предназначение. Съответно всяка трябва да има призив към дейстиве. Кажете директно на посетителите какво искате от тях. Може би искате да Ви изпратят запитване, да прегледат видео клип, да прочетат референциите. Нали знаете, че посетителите не искат да се напъват да мислят. Улеснете ги.
Ясно видим телефонен номер
Всеки сайт трябва да има ясно поставен телефонен номер. Не е необходимо да се заравя винаги на едно и също място в секция За контакти. Замислете се, че голям брой посетители може да влязат в сайта Ви просто защото искат да намерят телефонния Ви номер. Най-често използваната позиция за поставяне на координати за контакт е горният десен ъгъл на сайта.
Работно време
Полезно е да обявите официалното си работно време и в уеб сайта. Може ли потребителите да Ви звънят в 6 сутринта? Вероятно не. Ориентирайте хората кога сте на разположение.
Страница За нас
Трябва да имате такава страница с попълнена информация. Все пак хората искат да видят с кого ще работят. Ако стоите в сенките като фантом няма да спечелите нищо. Добавете снимки на екипа си, биографии, пишете смело. Нека всички видят, че бизнесът Ви има човешко лице.
Големи изображения
Изображенията са неразделна част от уеб дизайна. При изработката на всеки един сайт за наши клиенти, съветваме да се използват хубави изображения. Всяко едно изображение говори колкото хиляди думи. Завладейте посетителите с качествени снимки или иклюстрации.
Мобилен уеб сайт
Смартфоните и таблетите заемат сериозна част от живота на всички ни. Потребителите, които отварят сайта Ви не правят изключение. Съответно трябва да осигурите за тяхно удобство оптимизирана версия на сайта за смартфони и таблети. С това няма да можете да се справите сами. Ще Ви трябва помощта на фирма като Whiz, за да се разработи мобилен уеб сайт.
Съвместимост между фирмения брандинг и сайта
Ако имате изменения в корпоративната идентичност, то пренесете я и в уеб сайта. Ще бъде доста лошо, ако сърфиращите не свързват фирмата Ви със сайта, който имате. Няма да успеете да изградите разпознаваемост, ако нещата не са в унисон.
Отрежете разсейването
Ако имате кънтяща музика в уеб сайта и анимиран екран, който да приветства посетителите, то по-добре ги елиминирайте. Попитайте няколко човека дали това им харесва. Ще получите само отрицателни отговори.
Бъдете професионалисти
Извисете гласа си над този на конкурентите. Поддържайте Блог, в който да пишете за индустрията, в която оперирате. Пишете за бизнеса си, за анализи, за нещата, от които се вълнуват клиентите Ви.
Референции
Клиентите, които имате са един от най-ценните ресурси. Съберете от тях референции. При положение, че хората са останали доволни от работата Ви, на драго сърце ще Ви препоръчат.
Заключение
Има много неща, които да се направят с цел подобряване на сегашния Ви бизнес сайт. Една част от тях може да направите сами, а за останалата е добре да потърсите професионална помощ от фирма уеб разработчик като Whiz.
Споделете в: