Модернизмът в онлайн магазините

Онлайн магазините са особена порода уеб проекти. Те са изключително динамични и търпят постоянни промени. Важното при тях е фокусът да пада върху предлаганите стоки.

Вероятно сте забелязали, че доста онлайн магазини не се развиват, а просто си боксуват на едно място. Причините за това може да са много, като започнем от липса на бюджети, лош мениджмънт, липса на познания, липса на идеи, липса на уеб разработчик, който да ги реализира.
При такива обстоятелства нещата не отиват на добре. Електронните магазини постоянно трябва да са в крачка с модата и изискванията на потребителите. Всичко останало са извинения.
В следващите редове ще Ви представим четири идеи, от които може да се възползвате за сегашния или бъдещ онлайн магазин.
Видео
Видеото е един чудесен инструмент, който може да увеличи, при това чувствително, продажбите Ви. Видео ревютата са прекрасни, защото потребителите получават информация от първа ръка. Така доверието към онлайн магазина се повишава.
Не е задължително да правите видео ревюта на цялата си продуктова номенклатура, а само на част от нея. Един от основните проблеми на онлайн магазините е, че хората не могат да усетят стоките, да ги преценят правилно. Видеото до голяма степен разрушава това премеждие.
Потребителски ревюта
Потребителските ревюта са още един начин да спечелите доверието на потенциалните клиенти. Стимулирайте клиентите Ви да пишат ревюта на стоките, които закупуват от Вас. После покажете на света, че имате доволни клиенти, които обясняват колко са готини нещата, които продавате.
Не е трудно да съберете такива ревюта от доволни клиенти. Предложете им ваучер за отстъпка или някаква дребна награда, за да ги мотивирате. Замислете се колко ползи ще извлечете.
Facebook онлайн магазин
Ако стоките, които продавате, са ориентирани към крайни клиенти, то много интересно и иновативно решение е онлайн магазин, който работи изцяло във Фейсбук. Такъв тип магазин е по-лесен за популяризиране заради социалните механизми, които използва. Онлайн магазин, който се намира в най-голямата социална мрежа в света е определено НЕЩО. Нещо, което Ви позволява да се докоснете до два милиона и половина активни българи. В Whiz предлагаме точно такова решение.
Мобилна версия на онлайн магазин
С постоянно набъбващия брой хора, които използват смартфони и таблети, дойде моментът за създаване на оптимизирана за мобилни устройства версия на онлайн магазин. Това ще Ви позволи постоянно да сте в контакт с потребителите, без значение къде се намират. Плюс това ще изпреварите голяма част от конкурентите си, които няма да успеят да обслужат по адекватен начин мобилните потребители.
Заключение
Онлайн търговията е изключително перо в световната икономика. Развива се с убийствени темпове. Вероятно конкурентите Ви работят, дори докато четете тази статия, в насока онлайн търговия. Време е да обърнете необходимото внимание на електронната търговия. Свържете се със стабилен уеб разработчик и обсъдете бъдещето.
Споделете в: