Facebook ли е новият интернет?

В днешната статия ще разгледаме една интересна тема, която касае Facebook и по-конкретно дали той се превръща в новия интернет.

Едно смело изказване, но не е изпразнено от смисъл. Обективно погледнато всеки говори за Facebook, вече хората си разменят Facebook профили, а не телефонни номера. Бизнесът трайно се настани в социалната платформа, къде със стратегия под мишница, къде просто защото е модерно. Броят на игрите във Фейсбук също не е никак малък, както и броят на хората, които ги играят.
Социалната мрежа доста улесни комуникацията на хората - не можем да открием някого по телефона - нека му пишем във Facebook. Или защо изобщо да го търсим по телефона при положение, че във Facebook е безплатно. Искаме малко повече информация за някого, без значение дали поради лични причини или бизнес цели, отново проверяваме Facebook.
Университетите започнаха също да ползват най-голямата социална мрежа, за да комуникират. Студентите създават групи, в които приказват и понякога заговорничат.
В един момент установяваме, че Facebook е изключително магнетичен и поглъщащ. Той е обхванал огромната част от силно активното население. Факт!
Контакти - бизнес и лични, игри, снимки и спомени, видео, бизнес, образование... Доста заприлича на глобалната мрежа, нали?
Кое е единственото липсващо от тази еволюционна картинка?
Онлайн търговията! Точно така, това перо, което започва да натежава все повече в глобален аспект. Според всички последни проучвания, без значение от коя агенция са правени, електронната търговия бележи жесток възход, който ще продължава и в следващите години.
Това добре, но какво общо има с Facebook ли?
В Whiz имаме уникално решение за онлайн търговия във Facebook. Нарекли сме го с логичното име Facebook онлайн магазин. Това е инструмент, който може да промени играта. Дори бихме стигнали още по-далеч, като го определим за най-ефикасния начин за онлайн търговия.
Създадохме решение, което да се постави сред хипер активните потребители и да продава. Уникална възможност за фирми, които са ориентирани към крайни клиенти.
Посредством социалните механизми, които има Facebook, ние успяваме да разпространим мълвата за този онлайн магазин. По този начин той се разработва много по-лесно и по-икономично от финансова гледна точка.
Управляването му е уникално опростено. Не се налага преминаване на курсове на NASA, за да се използва.
Предлагаме също така и интегрирането на ERP системи, складови и счетоводни софтуери, които да оптимизират бизнес процесите.
За финал прибавяме и пълното съобразяване с корпоративната идентичност и особености на всеки клиент, както и отличната поддръжка от страна на екипа ни.
Заключение
Потенциала на Facebook тепърва се разгръща, това е мрежа, която има повече от един милиард потребители. Представете си сега бизнес възможностите, които се отключват. Да се продава на толкова голяма аудитория и то активна, такава, която е наясно с уеб. Това са хора, които са будни, заинтересувани от нови възможности, личности, които споделят, коментират, те сами ще помогнат за разрастването на магазина Ви.
И така, дали ни предстои великото преселение на народите във Facebook и удобничкото установяване в дебрите му? Това ли ще е мястото, в което ще извършваме всичко, дори и пазаруването? Два чудесни въпроса, чиито отговори ще разберем в близкото бъдеще.
Споделете в: