Модернизация във фирмения уеб сайт

Има доста сайтове на българския пазар, които са сериозно овехтели. Ако Вие сте собственик на подобен сайт или работите във фирма, която има подобно недоносче, или пък просто Ви е интересна темата, то в следващите редове ще Ви предоставим основни насоки, в които да помислите.

Оптимизиране на снимките
Благодарение на многото безплатни и платени програми за обработка на изображения, вече няма извинения за кривите, счупени и странно изглеждащи снимки. Потребителите не гледат с добро око на лошите фотографии. Имайте предвид, че през уеб сайта сетивата на хората са ограничени. Помислете дали имате снимки на началната страница, дали снимките Ви в продуктовия каталог са достатъчно добри. Може много успешно да въздействате на интернет потребителите чрез подходящите фотографии.
Преглед на статистиките
Уеб трафикът е от фундаментално значение за успеха на един уеб сайт или онлайн магазин. Точно поради тази причина трябва да следите изкъсо какво показват тези цифрички. Има различни начини за проследяване не само на уникалните посещения, но и за следене на какви действия извършват потребителите вътре в сайта. Това ще Ви даде насоки за размисъл и подобрения.
Отстраняване на балоните и фанфарите
Не се увличайте по използването на дълги интро анимации, летящи елементи, движещи се менюта, преследващи елементи и прочие. В днешно време по отношение на уеб дизайна може да се каже, че по-малкото е повече. Също така имайте предвид, че ако имате мултиезичен проект и множество анимации, то може потребители извън България да изпитват проблеми със зареждането. Интернет свързаността в нашата страна е отлична, но това не важи за всяка една точка по света. Подобен проблем може да Ви коства множество клиенти и продажби.
Използване на HTML5
С тази технология могат да се постигнат много ефекти и прекрасни визии, без това да се отразява на зареждането и нервите на потребителите. Отличният HTML код ще позволи бързо зареждане, безпроблемна работа с браузери и операционни системи.
Заключението
Уеб е среда, която се развива много бързо и сайтът Ви трябва да е актуален. Може преди пет години сайтът Ви да е бил върхът на дизайнерското дело, но уви днес е отживелица. В Whiz обичаме да казваме, че сайтът е като жив организъм, за който трябва да се грижим, ако не го правим той ще загине.
Споделете в: