Каква сума да инвестирате в уеб сайт?

Каква сума да инвестирате в уеб сайт? Тази тема е много интересна и ще я разгледаме в следващите редове. Даването на пари за сайт рядко се разбира правилно от бизнесите. За това допринася комплексността на софтуерния бизнес, както и драстичните разлики в пазарните цени на въпросната услуга изработка на сайт.
В Whiz винаги сме дефинирали сайтовете като инвестиция в активи, които целят печелене на клиенти и финансови ползи за бизнеса, който ги притежава. Написано по този начин вероятно звучи разумно, но дали всички схващат смисъла на тези думи.
Какво срещаме до ден днешен?
Не са редки случаите, в които хората гледат на инвестицията в сайт като вид ненужен разход. Едно лишение от тези парични средства, които обективно погледнато може да се пренасочат в други активности, като така популярното купуване на употребяван автомобил на “малко километри”. Но оставяйки сарказма настрана, всичко около поръчката и притежаването на уеб сайт е обвързано с целите. Зад всеки фирмен сайт трябва да седят цели, които същият е наложително да постигне.
Ако целите на Вашия сайт са свързани с поставянето на адреса му върху визитки - ориентирайте се към евтино решение. Явно не сте сериозни по отношение на дигиталното си присъствие, привличането на клиенти, партьори, инвеститори. Самоцелната изработка на сайт, защото всички Ваши конкуренти имат такива, не е разковничето към създаването на дигитален актив. Целите зад сайта трябва да са ясно дефинирани и измерими, те трябва да са заложени преди самата му изработка.
Промяна в мисленето - мисията е възможна
Ако виждате потенциала пред себе си, пред Вашия бизнес, забелязвате как Интернет обсеби ежеднението, смартфоните са във всяка ръка, смятате, че сайтът е нещо повече от четири реда текст и телефон за контакт, то вероятно сте готови да инвестирате повече. Добре изграденият и премислен сайт ще си възвърне инвестицията многократно. Да, ще струва няколко хиляди лева, но гледайте в мащаб. Веднъж направен, може да Ви служи вярно няколко години. Фирменият сайт наистина има силата да се превърне в отличен ловец на клиенти.
Помислете за следния сценарий - разполагате със сайт, който не спи, работи постоянно (24/7), никога не е изморен, не мрънка колко му е тежко, няма проблем при работата с хора, не хленчи, че парите са му малко, а просто продава и обслужва клиентите. Това е съвършен търговски агент, прокламиращ денонощно Вашето послание. Ако това бе човек, с всички тези качества, каква сума сте готови да платите, за да го привлечете? Със сигурност няма да е малка.
Когато сайтът Ви се индексира добре от търсачките, напълнен е с подходящото съдържание, презентира го по най-добрия начин, финансовите ползи започват да прииждат. Точно това е целият замисъл, фирменият сайт функционира и печели пари. И всичко опира до това - дали искате евтин, посредствен и неефективен сайт, или остър като бръснач бизнес сайт, който да жъне успехи и печели пари? Много се съмняваме да се спрете на първата опция. Всеки разумен човек би избрал опция номер две, за която би подготвил по-голяма финансова инжекция. И в двата случая ще платите пари, но само в единия ще си заслужава и ще видите истинска възвръщаемост.
Нуждаете ли се от сайт, който да качи бизнеса Ви на следващото ниво? Изпратете ни запитване за изработка на сайт.
Споделете в: