Дали да си направя сам уеб сайт?

Има няколко момента, които трябва да премислите, преди да решите да правите сайт сами

Вероятно Ви минава през ума идея да се напрегнете и да направите сами уеб сайт за бизнеса си. Преди да се отдадете на подобни мрачни мисли помислете за вариант, в който го възлагате на някого. Под някого имаме предвид не съседското дете, а фирма уеб разработчик.

Как да Ви убедим?
Лесно, като Ви накараме да си зададете два ключови въпроса:
1. Създаването на уеб сайтове ли е в основата на моя бизнес?
2. Мога ли да използвам времето си по-ползотворно, примерно да правя бизнес?
Сами се досещате, че всяка минута, в която не сте фокусирани върху основната дейност на Вашия бизнес, е загуба на време.
Професионалните уеб дизайн услуги са непосилни?!
Това далеч не е вярно. Съществуват много професионални решения, които да паснат на всякакви бюджети. Добре изработеният уеб сайт ще оправдае многократно инвестицията си.
Докато най-добрият избор е да оставите професионалистите да работят, Вие се съсредоточете върху един от най-важните елементи - СЪДЪРЖАНИЕТО. Това включва текстове, фотографии, видео съдържание, маркетингови послания. Без значение колко добре е изработен сайтът Ви той ще остане кух без добре подготвено съдържание. Това от своя страна значи, че ще загубите интереса на потенциалните клиенти.
Задайте си няколко въпросчета
Каква е основната цел на уеб сайта ми?
Повечето уеб сайтове имат една от следните две цели:
1. Изграждане на имидж и информиране на клиентите.
2. Продажба на стоки или услуги онлайн.
Когато сте наясно за какво точно ще използвате уеб сайта, ще дадете много точни насоки за работа на Вашия уеб разработчик. Той от своя страна ще създаде за Вас възможно най-адекватното решение, което да реализира целите Ви.
Коя е таргет групата ми?
Това са хората, които искате да привлечете във Вашия уеб сайт - потенциални и настоящи клиенти, партньори, вероятно инвеститори. Правилната преценка за таргет групата Ви е от жизнено важно значение, защото уеб проектът Ви ще е специално ориентиран към тези хора.
Какво съдържание да сложа в сайта?
Уеб сайтът Ви трябва да съдържа всичко, което се очаква от Вашия бизнес. Ако ще продавате стоки онлайн сложете качествени снимки, цени, описателни текстове. Създайте съдържанието си около предназначението на сайта.
Какво правят конкурентите ми?
Най-простото решение е да проверите в Google какво точно вършат конкурентите Ви в уеб. Разгледайте как са направени сайтовете им, съберете идеи (това не значи копирайте ги). Запишете си какво Ви харесва, какво не одобрявате, след това споделете всички записки с Вашия уеб разработчик.
З А К Л Ю Ч Е Н И Е Т О
В най-поучителната част на статията бихме искали да Ви призовем да помислите рационално, като насочите вниманието си към фундаментите на Вашия бизнес. Оставете уеб разработките на фирмите, които упражняват тази дейност. Инвестицията в професионални уеб услуги е напълно достъпна и в крайна сметка си заслужава.
Споделете в: