Какво значи да приключим един уеб сайт?

Администраторският панел на дневен ред

Днес ще обсъдим финалната права в изработката на уеб сайт. Материалът ще бъде полезен за физическите лица и фирмите, които са решили да се впуснат в поръчката и реализацията на интернет сайт.
(Допълнителен материал: Стартъп бизнесите и уеб)
Истината е, че направата на подробна концепция за уеб сайт, прототипни модели, програмиране и дизайн са част от съставните елементи. Има един финален, който често бива забравян. Това е предаването на проекта от уеб разработчика към клиента. Това не върви само с думите заповядай и мерси. В уравнението се намира така наречената система за управление на съдържанието или администраторски панел, както може да сте го срещали. Това е кормилната уредба на всеки сайт и уеб проект като цяло. Чрез него се управлява цялото съдържание - текстове, банери, снимки, видео клипове, файлове за сваляне, необходимото за правилното функциониране.
Превантивното
Всичко по отношение на администрацията трябва да е предварително обсъдено, разписано и изградено правилно. Тя трябва да е пригодена за специфичните нужди на клиента и да управлява максимално адекватно функциите на уеб сайта. Администраторският панел трябва да е щателно проверен, да са тествани всички връзки, да е добре защитен посредством потребителско име и сигурна парола.
От кухнята
Използването на една система за управление на съдържанието трябва да е съпроводено от обучение. Необходимо е да се направи един трансфер на знания и умения от екипа на уеб разработчика към екипа на клиента. Това е много важен момент особено в дългосрочна перспектива. Колкото по-бързо се работи с администраторския панел на уеб сайта, толкова по-висока ще е продуктивността. Факт, който дава отражение в сайтовете, които имат голям масив информация, която се променя постоянно. В Whiz използваме собствена система за съдържанието, която сме програмирали и усъвършенствали през годините. Освен, че е лесна за работа, интуитивна, бърза за схващане, извършваме задължителното цялостно обучение за работа с нея, както и последваща поддръжка.
Обгрижването
Поддръжката на административната част на уеб сайта е силно препоръчителна. Всеки бизнес има специфични нужди и маниери на работа. Съответно системата за управление на съдържанието може да се анализира, развива и подобрява, да се адаптира. В процеса на работа винаги възникват ръбове, които може да се изгладят.
Водете си бележки при работа с административния панел. Така ще се изготви една листа с потенциални модификации, които да подобрят работните процеси. Корекциите може да се извършват една по една или да се съберет повече и направят накуп.
Заключение
Системата за управление на съдържанието и нейното обяздване са жизнено важни за развитието на уеб сайта. Вземете го предвид, ако искате бизнесът Ви да се развива в интернет. Администраторският панел трябва да е лесен за използване, да осигурява контрол и задължително трябва да Ви бъде обяснено как се работи с него.
Споделете в: