Обърнете внимание на тези 3 неща, за да продавате повече

Време е да разгледаме три много прости неща, които ще накарат сайта или онлайн магазина, който притежавате да продава повече. Вероятно всички сме съгласни с тезата, че изработка на сайт и изработка на електронен магазин се прави с мисълта за финансови облаги. Щом сме наясно с това, можем да продължим напред.
Самото изграждане на уеб проекта е лесно. Просто го възлагате на компетентна фирма, която знае какво върши и готово. Не са Ви необходими познания по програмиране, уеб дизайн, сървърна администрация. Единственото важно нещо е да имате ясно дефинирани цели. Останалото е задача на проектовия мениджър, програмистите, уеб дизайнерите, хората, които тестват, системните администратори.
Но после идва по-трудната за Вас част. След като получите готовия сайт или електронен магазин, трябва да го разработите. Най-предизвикателно е, когато започвате от нулата, тоест сте новостартиращ бизнес. Компанията за уеб разработки може да Ви посъвсетва, да Ви помогне и напътства, но в крайна сметка всичко е във Вашите ръце.
Изображенията
Обърнете специално внимание на изображенията в уеб сайта. Те са оръжие номер едно, което трябва да използвате по най-добрия начин. Снимките на това, което предлагате трябва да са изпипани от-до. Черпете знания от най-добрите на пазара. Погледнете какви фотоси слагат в интернет страниците си. Обикновено те са професионални, обработени, добре обмислени и поставени на правилните места. Това не е случайно! Изображенията въздействат на хората. Това от своя страна въздейства на продажбите. Не само, че трябва да имате множество снимки на това, което предлагате, преминете дори на следващото ниво, правете 360 градусови изображения.
Описанията
Няма значение колко вълнуващ или скучен е Вашият продукт. Винаги има какво да напишете за него. Постарайте се да дадете максимално изчерпателна информация за това, което продавате. Изтъкнете предимствата на продукта, споделете ползена информация, която да спечели хората. Говорете за вложените материали в стоката, характеристиките, за какво може да се използва и по какъв начин. Това е супер не само за посетителите на сайта, но и за търсачките. Добре организираното и представено съдържание може да Ви диференцира от конкуренцията. Колкото повече усилия вложите, толкова повече възвръщаемост ще имате.
Блог
Блог секцията е инструмент, който може да Ви изстреля в небесата. Чрез него имате възможност да комуникирате с хората, да изказвате мнение, да влияете, да продавате. Блогът Ви дава уникалната възможност да генерирате стойностно съдържание около бизнеса, който развивате. Когато пишете полезни статии, които помагат на Вашите клиенти, Вие се превръщате в авторитет и предпочитан доставчик на стоки и услуги. Демонстрирайки, че Ви е грижа за хората, че разбирате от това, което вършите, ще успеете да привлечете нови клиенти, както и да задържите старите. Добре поддръжаната Блог секция ще Ви съдейства да се издигнете в очите на хората. Ще бъдете предмет на споделяне в социалните мрежи, както и галеник на търсачките.
Заключение
Тези три елемента - снимки, описания, Блог - могат да направят огромната разлика в продажбите. Възползвайте се от факта, че повечето бизнеси не им обръщат достатъчно внимание. Обикновено намират хиляди оправдания за това колко е трудно да намериш снимки или да създаваш описания, или да поддържаш статии. Никой не е казал, че е лесно, казваме, че това са трите тайни съставки за успешните онлайн продажби.
Споделете в: