Понякога логиката не е достатъчна

Дизайнът се прави за начина, по който хората мислят

Масово се създават уеб сайтове и онлайн магазини, които са изражение на логическото мислене на екипите, които седят зад тях. Доста често това логическо мислене се разминава с това, което се върти в главата на крайния потребител. Крайните потребители не винаги действат логично.
Дефиницията
Добрият уеб сайт и по-конкретно добрият интерфейс е организиране на информационната архитектура по ясен, изчистен и достъпен за хората начин. Начин, който им говори, подава сигнали, помага да свършат работата си.
Аз диктувам правилата
Грешно е да се мисли, че щом аз го виждам така, то и потребителите ще споделят моето мнение. Логигата е нещо прекрасно, но всеки ден ставаме свидетели на отклонения от нея. За да се получи един уеб сайт или онлайн магазин наистина велик, ще трябва да се задълбае, да се вложи повече от очакваното по подразбиране. Трябва да се осъзнае по какъв начин потребителите мислят и действат.
Работата е сериозна
Създаването на сайтове и електронни магазини е нещо много повече от подреждане на текстове и изображения. Зад професионалната изработка седят хиляди тестове, проучвания, комуникация, експерименти и прочие. Истинска планина от работа.
Наострете сетивата
В основата на всичко лежи това да познавате клиентите си. Да знаете как мислят и действат. Да влезете под кожата им. Тогава ще можете да отговорите на нуждите им и да се превърнете в успешен сайт.
Това може да се оприличи на ситуация, в която уцелвате точното място, точното време и точните хора. Всичко си идва на мястото без условности и недъзи.
Тежката дума
В тази връзка е добре да намерите наистина добра компания, която се занимава с уеб разработки. Говорим за специализирана в този бранш. Такава компания ще може да Ви изведе на съвсем ново ниво в уеб. За да бъдеш сред най-добрите, играй с най-добрите. Това наистина е вярно. До голяма степен всичко зависи от Вас, от Вашите амбиции и готовност за инвестиции. Ноу-хауто го има, само трябва да се протегнете, за да го сграбчите.
Споделете в: