Светлина върху приложенията за мобилни устройства

Напълно нормално и обичайно е да имате дълъг списък с функционалности, които трябва да притежава мобилното Ви приложение. Наскоро през бюрата ни премина именно такова запитване, в което имаше доста идеи. Някои от тях хитри и интересни, други не толкова. Може би основният проблем бе, че всичко трябваше да се разработи на един път.

Ние обичаме да правим нещата малко по-различно
Част от работата ни е да вкараме идеите на клиентите ни в релси. Това включва съставяне на план, който има приоритети, адекватна последователност. Чрез този списък се определят ключовите функционалности, с които да стартира приложението за смартфон и таблет.
Не е необходимо да се стартира с голяма кошница функционалности. Пишем това изречение, защото подходът с много разширени възможности отнема доста време за разработка. А това може да се окаже преломен момент. В IT сектора сроковете са изключително важни, защото средата е много динамична. Появяват се нови играчи, нови технологии, нови устройства. В тези обстоятелства е много важно да стартираш бързо. Защото конкурентите дебнат зад ъгъла и ще Ви захапят отзад.
Всичко се развива и еволюира
Идеята на всяко едно приложение за iOS и приложение за Android е то да се развива. Да се нагажда според пазара и нуждите на потребителите. Събира се постоянна обратна връзка от мобайл потребителите и се подобрява, подобрява, подобрява. Това е един непрекъснат цикъл.
Осигурете една добра софтуерна основа, след което давайте на хората ъпдейти. Не се стремете да реализирате хиляда неща едновременно. Това е много трудно, дори граничещо с невъзможното. Дори и да успеете, то времето, което ще е минало може да обезсмисли всичко.
Което ни връща към началните редове на статията. Важно е да се приоритизират най-важните, фундаментални функционалности, с които да се пусне успешно на пазара. Реално погледнато потребителите няма да искат целия свят събран на едно място. Те ще искат да вършите няколко неща, но както трябва.
Извод
И така, изводите от днешната статия са два, първият е свързан с ограничаване на купищата идеи само до най-важното, вторият се отнася до постоянните подобрения и развитие. Това са два основополагащи момента в разработката и успешната реализация на приложенията за смартфони и таблети.

Искате ли приложение за смартфони и таблети?

Изпратете ни запитване за изработка.


Споделете в: