Трите опорни точки за създаване на убийствени приложения за смартфони и таблети

В Whiz правим разработки за смартфони и таблети, което ни позволява да споделим част от възгледите си върху този разрастващ се сектор. В двата водещи магазина за приложения (Apple App Store и Google Play) има огромен, наистина огромен брой приложения, а като към това прибавим и магазините на Windows, Amazon и BlackBerry, си правим равносметка, че всички сме изправени пред ожесточена конкуренция. Това е важно, както за разработчиците като нас, така и за компаниите, които инвестират в подобни разработки.

И така кои са най-важните неща при създаването на едно приложение за смартфони и таблети? Как да подсигурим един гладък процес на възприемане от пазара? Как да накарате хората да купуват Вашето iPhone приложение, iPad приложение или Android приложение? Какво би Ви разграничило от всички останали мобилни приложения?
Няколко реда все важни въпроси. Реално погледнато отговорите на тези въпроси се равняват на много, много пари. Тъй като материята е комплексна, днес ще разгледаме трите базови опорни точки, които са от изключително значение при сътворяването на смартфон приложение и таблет приложение.
1. Мислете различно
Това е едно от най-важните неща - мислете различно. Не си поставяйте рамки. Не мислете в посока копиране на вече съществуващи неща, които са хванали своя пазарен дял. Изскачайки на пазара с нещо, за което никой не се е сетил, наистина ще Ви диференцира от останалите. Разбира се, че създаването на иновация не е лесно. Ако беше, то всеки щеше да го прави. Точно поради тази причина трябва да проучите щателно пазара и конкурентите си. Това ще Ви осигури широк поглед, както и раждането на различни концептуални идеи.
2. Дизайн и програмиране
Тук нещата стават малко по-сложни. Първо, че много трудно бихме могли да дадем приоритет на едно от двете неща. Те са равнопоставени, еднакво важни. И двете трябва да са отлични. От една страна дизайнът се вижда от потребителите, той им радва окото. Но програмирането е двигателят на всичко. То е от огромно значение за цялостното представяне на приложението за таблет и приложението за смартфон.
3. Ефективност
За да бъде едно приложение за умни устройства ефективно, то трябва да бъде изградено с няколко неща взети предвид. Колкото по-олекотено е то, колкото по-бързо работи, толкова по-добре. Интернет плановете, които използват повечето потребители, се изяждат доста бързо (поне за момента е така). Което трябва да навява всички ни на мисълта, че е необходимо да се съобразим.
Заключение
Пазарът на смарт устройства расте постоянно. Това автоматично означава, че приложенията за тези умни устройства се харчат като топъл хляб. Ако сте на прага да инвестирате в смартфон и таблет приложение, то запознайте се с базовите неща, също така намерете разработчик като Whiz, с който да реализирате успешно начинанието си.

Искате ли мобилно приложение?

Изпратете ни запитване за изработка.


Споделете в: