Мобайл, мобайл, мобайл!

Мобилният интернет и умните устройства променят играта

Интернет промени всичко! С тези слова започва днешната ни статия, в която ще обърнем специално внимание на мобилните потребители, мобилния интернет и как нещата еволюират.
Глобалната мрежа докосва живота на почти всеки човек по някакъв начин. Разрастването в консумацията на интернет е безспорно. Днес хората го използват за търсене на най-различна информация, пътни карти, сравняване на цени, резервиране на хотели, почивки, ресторанти, купуване на билети, стоки, услуги, плащане на сметки, онлайн банкиране. Буквално всяка частица от социалния и професионален живот е афектирана от интернет.
Също така голямо влияние през последните години оказаха социалните мрежи като Facebook и Twitter. Те събраха огромен обем потребители, а не след дълго и бизнесите се установиха трайно в тях. Забележете, че голяма част от рекламите са съпътствани с послания: “Последвайте ни във Facebook”.
От това става ясно, че бизнесите трябва да са онлайн, за да оцелеят. Никой не купува вече каталожни списания и други подобни издания, за да търси фирми, предлагащи стоки и услуги. В момента господар на търсенето е Google и населението на почти цялата планета го използва, когато се интересува от нещо. Съответно бизнесът Ви трябва да фигурира в тези търсения и то да се представи по възможно най-добрия начин.
Мобайлът променя всичко наново
След встъпителната ни тирада, трябва да обърнем внимание на нов феномен. Той на свой ред ще внесе много промени, ще предостави нови възможности и ще изкара извън играта “динозаврите”, които не успеят да се адаптират. Става въпрос за мобилния интернет, мобилните устройства и техните потребители.
Огромната промяна е, че Вашите потенциални и настоящи клиенти не са вече вързани за бюро с компютър. Те са мобилни, те използват умните си устройства всеки ден и в най-различна обстановка, те преглеждат стоките и услугите Ви.
Връзката между потребителя и мобилното му устройство е много по-силна, много по-интимна от тази между човек и конвенционална машина (лаптоп, PC). За много хора утрото започва със смартфон в ръка.
И така, с всичко изписано до тук се опитваме да изтъкнем как мобилните устройства променят ежедневието ни и начина, по който консумираме интернет съдържание. Точно както самият интернет направи преди години.
Къде се намира вашият бизнес?
Вече не е достатъчно просто да имате някакъв сайт, който да слагате по визитките. Необходим Ви е оптимизиран за мобилни устройства уеб сайт. Това важи в пълна сила и за онлайн магазините.
Всички прогнози сочат, че влизанията в интернет през мобилни устройства ще надхвърлят тези през PC и лаптоп. Това е драматична промяна! И още по-интересно е, че пазарът на смартфони и таблети не забавя темп. Напротив, разраства се все повече. В един момент ще се получи, че е просто невъзможно да нямаш смартфон.
Промяната засяга крайните потребители
Трябва да вземете много на сериозно мобилната стратегия, която ще Ви помогне да се развиете като бизнес. Крайните потребители използват смартфони и таблетни устройства, чрез тях сърфират в интернет, свалят съдържание, пазаруват, играят игри, забавляват се. Това значи, че мобилният Ви уеб сайт или онлайн магазин не може да бъде орязана версия. Напротив, цялото му съдържание трябва да фигурира, но да е адаптирано за по-малките екрани и различните ориентации.
Промяната засяга и хората от бизнеса
Все по-често се срещат хора от бизнеса, които обработват поръчки чрез таблети и смартфони. Начинът, по който се прави бизнес се променя. Вече всеки собственик на бизнес може да е в течение на продажите, които прави фирмата му посредством смартфон и приложение за iOS или Android, което да му показва данните.
Заключение
Мобайлът променя цялото онлайн изживяване и то из основи. Целият ни дигитален живот еволюира. Сега е точният момент да се замислите за мобилното присъствие на Вашия бизнес. Направете мобилна версия на уеб сайта или онлайн магазина, който имате. Използвайте силата на мобилните приложения за смартфони и таблети. Израстнете като бизнес организация, възползвайте се от огромните възможности пред Вас.
Споделете в: