Целият свят е на върха на пръстите ни

Сайтове за мобилни устройства и с какво помагат на бизнеса

Нека започнем с добрата новина: ако имате уеб сайт значи, че той би трябвало да е достъпен от различни мобилни устройства с браузери.

Сега и лошата новина: шансовете сайтът Ви да се отваря добре през мобилни устройства са граничещи с нулата.
Не се безпокойте, не сте единствените с подобен проблем. Точно, както в зората на интернет и сайтовете, нещата се повтарят, но за мобилните устройства. Според статистиките на Gartner - през 2013 година повече хора ще използват интернет през мобилните си устройства, отколкото през PC.
Сблъсъкът с айсберга
Да речем, че Вие сърфирате в мрежата с Вашия iPhone или Android устройство и влизате в уеб сайт, който не е оптимизиран. Първият проблем, с който ще се сблъскате е, че сайтът ще зарежда много бавно. Самото му съдържание няма да е адекватно оптимизирано за Вашето устройство и по-бавния 3G/4G интернет. Това е един интересно-изнервящ момент, в който наблюдаваме как нещата бавно, но славно се появяват на екрана. След като всичко най-после се зареди, при положение, че сме имали търпението да го изчакаме, идва следващият потрес - всичко е изключително малко като размер. Тогава ще ни се наложи многократно да зумваме, щипем нашия дисплей и оставяме по него отпечатъците от пръстите си. Много забавен момент в цялостното преживяване ще бъде наличието на Flash технология в сайта, което веднага потопява нашия онлайн круиз. Устройствата на любимия ни Apple не поддържат тази технология, съответно ще видим на дисплея едно голямо НИЩО.
Нервозният клиент
След така стеклите се обстоятелства, клиентът най-вероятно ще се откаже от Вашия сайт. Според проучване на Compuware, 40% от потребителите, които са се сблъскали с подобен проблем се обръщат към Ваши конкуренти и Вие забравяте за тези потенциални клиенти.
Повечето бизнеси не са оптимизирали сайтовете си
Сега е удачен момент да изпреварите конкуренцията си в това отношение. Докато те губят клиенти, заради липсата на оптимизиран за мобилни устройства уеб сайт, Вие ще успеете да ги привлечете и спечелите на своя страна.
Google обича оптимизираните за мобилни устройства сайтове
Най-популярната търсачка има специална индексация за оптимизираните сайтове. Това може да се превърне във Ваше ОГРОМНО преимущество. Накратко казано, ще излизате на първите позиции, защото Google вижда, че имате адекватен сайт.
В подкрепа на мобилните уеб сайтове
Има над 2 млрд. мобилни устройства в света. И това число постоянно набъбва.
Както виждате, мобилният уеб съвсем ясно се разраства и измества конвенционалния. Ако мобилните сайтове бяха акции, то сега е най-удачният момент да купувате.
Нека обобщим
Притежаването на уеб сайт за мобилни устройства Ви подсигурява по-голям пазарен дял и това, че няма да губите потенциални клиенти, които използват мобилни устройства, за да сърфират.
Споделете в: