Твоя работа е да знаеш какво искам!

И адът замръзна

В днешния петъчен ден ще се позабавляваме с един по-лек материал за четене. В него ще обсъдим нагласите на бизнеса към уеб разработките. Разбира се в обичайния ни стил ще внесем нотка на сарказъм.

Мисля, чувствам, действам
Източник на снимката: FrameAngel / FreeDigitalPhotos.net
Хубаво е още в началото да вметем, че всеки човек трябва да знае какво иска. Това не важи само за бизнеса, а генерално за живота. Не би било разумно някой друг да го върши вместо нас. Ако някой ни спуска отгоре какво да искаме и правим отиваме в друга посока. Сиреч постави си сам цели и се бори за тях.

Бизнес на хоризонта!
Източник на снимката: FrameAngel / FreeDigitalPhotos.net
Време е да набъркаме и бизнеса. Всяка компания, която иска да се позиционира по-добре в уеб, да стартира някакво начинание в глобалната мрежа, трябва да е наясно защо и как. Липсата на стратегия или поне елементарен план не вещае нищо добро. Това важи винаги и за всички. Нещата няма да се случат чрез пасивно движение по течението. Или влагаш всичко необходимо, или отпадаш от надпреварата. Боже, колко несправедливост има по този свят!

Как да направим вкусна манджа?
Източник на снимката: FrameAngel / FreeDigitalPhotos.net
Обективно можем да сведем нещата до два фундамента - да знаете в коя посока се движите и да намерите отличен уеб партньор. Ако един от тези два компонента не е наред, то имате голям проблем. Така че постарайте се и двете точки да бъдат изпълнени.

Прозрачничко и ясничко
Източник на снимката: FrameAngel / FreeDigitalPhotos.net
Нека разгледаме кристално ясната представа за исканото. Определено ще се наложи да разработите адекватен бизнес модел с всички негови детайли и чак тогава уеб разработчикът да го превърне в реалност. Ако не го направите, то не се захващайте, по-добре се разходете в парка, поне ще Ви останат позитивни емоции.
Уеб проектите са истинско бизнес начинание, което се нуждае от финансови средства, време, хора, познания, железни нерви, късмет, креативност и щипка страст за цвят. Знайте какво искате, фокусирайте се върху начина, по който ще изкарвате пари, а разработчикът ще се заеме с техническата част. Успехът на уеб проекта зависи най-вече от Вашата подготовка. Не бъркайте компаниите, които разработват уеб проекти с компании, които създават цели бизнеси от “А” до “Я”.

На лов за разработчик
Източник на снимката: FrameAngel / FreeDigitalPhotos.net
Хайде да се прехвърлим към намирането на отличен уеб разработчик. Това не е толкова трудно. Във всеки отрасъл има няколко водещи компании, които наистина знаят какво вършат. Изберете компанията, с която ще работите на база портфолио, мащаб на проектите, опит, референции, набор услуги, адекватност, желание за работа и доверието, което Ви вдъхват. Силно препоръчително е да работите рамо до рамо с хора, които имат визия за нещата. Обърнете внимание на това до каква степен са заинтересовани от Вашия проект, задават ли въпроси или просто Ви обявяват цена още преди да са разбрали за какво сте ги потърсили.

Финални редове
Разработката на всяко софтуерно решение изисвка сериозна подготовка. Никога не подценявайте интернет проектите. Формирайте добър бизнес план, който да обхване всички аспекти, после обсъдете идеите и целите с уеб разработчика, формирайте работна група и сграбчете успеха за гушата.
Споделете в: