Защо мобайлът е толкова важен?

Приложенията за мобилни устройства и оптимизираните сайтове са неизменна част от бизнеса

За много хора и бизнеси мобайл се асоциира само с приложения (apps). Всички започват да виждат колко е важно да имаш приложения за мобилни устройства, с които да се въвличат настоящите и потенциалните клиенти. Чрез тези приложения за смартфони и таблети може да се предоставят новини, музика, видео и много други.

Но истината е, че ако приложенията са единствената стратегия, която използвате, то пропускате основната идея. Оптимизираните за мобилни устройства уеб сайтове са също толкова важни за обхващане на по-голяма аудитория.

Точно това е една от причините да включите от една страна приложения, които да Ви съдействат за разширяване на бизнеса, а от друга мобилен уеб сайт.

Мобайл аудитория
В близкото минало използването на мобилни устройства бе много ограничено поради различни фактори. Но днес умните устройства се превръщат в един огромен канал за дистрибуция на съдържанието, което имате, на услугите и продуктите, които предлагате.

Според проучване на Pew study 77% от собствениците на таблети четат новини на устройствата си поне един път седмично.

Добрата новина за всички медии е, че мобилните устройства увеличават общия обем на консумация на новини. Също така проучванията установяват, че мобилните устройства не изместват консумацията на новини през PC-та и лаптопи, а просто кара хората да поглъщат все повече съдържание.

Приложенията са важни, но не са сребърният куршум
Вече няколко години треската по мобилните устройства се обуславя с приложенията (apps). На тяхна помощ при разпространението идват Apple и Android магазините, които са основният начин за осигуряване на приложения. Проучване на Nielson показва, че собствениците на таблетни и смартфон устройства са свалили новинарско приложение в последните 30 дни.

Мобилният интернет може да е тайната към увеличаване на аудиторията
Добре е да мислите в две направления. Едното - приложение, в което потребителите да виждат и използват съдържанието, което имате, а второто - мобилна версия на уеб сайта. Потребителите имат различен маниер на използване на мобилните си устройства. Едни свалят огромен брой приложения, докато други предпочитат да използват голяма част от нещата през браузъра си.

Заключение
Мобайлът заема сериозна част от бизнеса и фирмите трябва да се адаптират. Трябва да отговорят на изискванията на клиентите. Това ще им помогне да печелят пазарен дял и да имат досег до повече хора.

Споделете в: