Сайтовете и мобилните устройства са взривоопасна комбинация

6 съвета за добър уеб сайт за мобилни устройства

Огромната популярност на мобилните телефони драматично промени интернет трафика и търсенията през последните три години. Въпреки този взрив, масово сайтовете не са оптимизирани за умните устройства. Време е да се замислите за фирмения си сайт и да предприемете стъпки в тази насока, за да не бъдете отнесени от взривната вълна.

Нека разгледаме от близо 6 съвета за мобилни сайтове, които ще докарат на потребителите Ви приятни изживявания.
1. Погрижете се нещата да са ясни и подредени
Ако не знаете масово уеб потребителите не четат, те сканират набързо съдържание. Това явление е още по-изострено при потребителите на мобилни устройства. Те винаги бързат, вършат по няколко неща едноременно, търсят необходимата информация като я искат на момента. Добре е Вашият мобилен уеб сайт да е съобразен с този феномен.
2. Подтикване към действия
Включете подходящи изображения, направете ясно разбираеми и видими бутони, улеснете живота на клиентите.
3. Ключът от бараката е ползваемост
Ползваемостта е от огромно значение при стандартните сайтове, а при мобилните устройства е от критично значение. Трябва всички елементи от сайта, които се кликат, да бъдат достатъчно големи, за да се използват лесно. Трябва да се използват интуитивни, универсални иконки, които да подсказват на потребителя каква е целта им. В противен случай, потребителят може да бъде объркан и съответно загубен. Препоръчително е да има и линк към уеб версията на сайта.
4. Предвидете различните устройства
Имайте предвид, че мобилните устройства на пазара са много и всички те са с различни резолюции. Съответно дизайнът и цялата структура трябва да са гъвкави, за да се отстрани това неудобство.
5. Шрифтовете
Препоръчително е да се заложи на сигурно и да се използват шрифтове, които ще излизат идеално на всички видове устройства. Може спокойно да използвате:
  • Arial/Helvetica
  • Courier/Courier New
  • Georgia
  • Times/Times New Roman
  • Trebuchet MS
  • Verdana
6. Тествайте
Погрижете се да тествате всичко на различни устройства. Уверете се, че текстовете излизат по нормален и четлив начин, изображенията се зареждат бързо и всички функционалности работят безупречно.
Любимото заключение
Това бяха 6 съвета, с които да се съобразите и по-скоро съблюдавате при направата на уеб сайт за мобилни устройства. Разбира се, най-добрият вариант е да се обърнете към професионалисти, които знаят как да накарат нещата да работят успешно. Мобилните сайтове и различните умни устройства са взривоопасна смес, трябва да се направи с повишено внимание, защото място за грешки няма.
Споделете в: