Дигиталното лице

Уеб сайтът е директно отражение на Вашия бизнес. Трябва да му отдавате ТОП приоритет, ако искате да се превърнете в успешен интернет предприемач. Добрият уеб сайт може да превърне сърфиращите потребители в клиенти, които да купуват Вашите продукти и услуги. Предлагаме Ви няколко съвета, над които да се замислите:

Целите:
Уеб дизайнът трябва да постигне целите, които са заложени пред сайта. За онлайн магазина основна цел е да продава. Дизайнът комуникира с потребителите посланието, което Вашият бранд иска да отправи. Той трябва да предаде по ясен начин това, което искате да кажете и продадете.
Индивидуалността:
Във всяка бизнес ниша има доста сайтове, което означава, че Вашата фирма трябва да се отличи по някакъв начин. Първото впечатление, което добиват потребителите е много важно. Бизнесът Ви трябва да има персонализиран уеб сайт, който отговаря на специфичните Ви нужди, но тук не говорим само за дизайн, а и за уникалното съдържание, което да накара хората да останат на сайта.
Навигацията:
Навигацията на сайта е част от неговата дигитална архитектура. При нея важи правилото: колкото по-просто, толкова по-добре и по възможност не ме карай да мисля. Хората, които използват Вашия сайт трябва с лекота да сърфират из него, като през цялото време трябва да са наясно къде се намират в момента и какво гледат. Консуматорите на уеб сайтове искат да достигнат до бленуваното съдържание по възможно най-бързия начин и ние ги разбираме.
Текстовете и графиките:
Текстовете и графиките в сайта трябва да са приветливи и подканващи към прочит. Те по никакъв начин не трябва да дразнят или объркват окото на потребителя. С други думи при изработката на сайта не трябва да се преминава границата, след която настава хаос. Разковничето в ползваемостта е максималното опростяване на нещата.
Заключението
Добрият уеб дизайн не опира само до креативността и естетиката. Той въплъщава в себе си и ползваемостта, науката за начина, по който потребителите взаимодействат със сайта или онлайн магазина. Когато се създава един уеб проект, всички аспекти трябва да бъдат обхванати. Уеб дизайнът е комплексна дейност, която трябва да се насити с огромна доза професионализъм и разбиране, за да се роди завършен и работещ продукт.
Споделете в: