Facebook превзе живота ни

Водещото в днешната статия е фирменото присъствие във Facebook. Ще разгледаме данни, които да потвърдят силата на най-голямата социална мрежа. Ще обсъдим какво да направите, за да извлечете ползи от случващото се.
Бихме отчели като факт, че хората са луди по Facebook. Прекарват огромна част от времето си в социалната мрежа. Фейсбук поглъща повече потребителско внимание в сравнение с всички останали взети заедно.
Това веднага трябва да Ви подава сигнал, че случващото се е нещо значително. Огромна маса от хора са в тази мрежа. И това не са летаргични потребители, а силно активни. Те играят, споделят, харесват, коментират, информират се.
Потребителите са на линия, но бизнесите не спят. Социалната мрежа Facebook се напълни със стотици, хиляди компании, които се борят за вниманието на хората. Съответно всичко става значително по-трудно. Необходим е по-задълбочен маркетингов подход и изграждане на стратегия.
Еднократното създаване на Фейсбук бизнес страница не е достатъчно. Само по себе си няма да Ви достави никакви ползи. Кой ще знае за тази страница, ако не я маркетирате?
Ще трябва да бъдете не само дисциплинирани по отношение на развитието, но и креативни. Наличието на график за постване е само началото. Ще се наложи да се запознаете по-детайлно с аудиторията, която желаете да привлечете. Само така ще знаете какво съдържание да създавате.
Сладките животинки се харесват от хората, но какво общо има това с Вашия бранд? Вероятно нищо. Изградете стратегия, която е релевантна на Вашите цели и бизнес. Ако не можете да се справите вътрешнофирмено, то наемете агенция, която да Ви помага.
Проявете доза креативност. Facebook е среда с множество възможности. Можете да пускате интересни реклами, промотирани постове, оферти, както и игри. Силно интригуващ е моментът с Facebook игрите. Те са забележителен инструмент, който повишава интереса на хората към бранд страницата. Вариантите за игри са многобройни. Следвайки информацията от горната графика и пътя на логиката, може да създадете Facebook Фото Конкурс. Снимките са фундамент в социалната мрежа.

Повече за създаването на Facebook Фото Конкурс може да намерите тук.

Ако искате добри резултати от социалната мрежа ще се наложи да инвестирате. При правилно управление на Facebook присъствието ще се наслаждавате на постигнати цели. В противен случай конкурентите Ви ще са щастливи, че се проваляте.
Споделете в: