Бизнес + Facebook = ВНЛ

5 причини да използвате Facebook за бизнес

Социалната мрежа Facebook отвори един огромен канал, който може да се използва за връзка с клиентите и потенциалните такива. В следващите редове ще Ви дадем 5 причини защо да използвате FB.

1. Постоянно сте видими
Поддържайки добре фен страницата си, поствайки редовно съдържание ще си гарантирате достъп до очите на много от феновете си. По този начин ще имате поле за изява пред потенциални клиенти, чиито сърца да спечелите.
Трябва да помислите за начини, с които да останете трайно обвързани с аудиторията си. Може да помислите за споделяне на истории от “кухнята”, да промотирате различни продукти и услуги. Най-просто казано излезте пред хората и говорете, кажете им нещо завладяващо. Това ще ги накара да комуникират с Вас и да споделят мълвата за бранда Ви.
2. Помага за задържане вниманието на клиентите
Чрез използване на социалната мрежа като инструмент, който да държи клиентите Ви информирани за дейността Ви ще успеете да извлечете много ползи. Може да насочвате клиенти през фирмения сайт или блог към Facebook страницата Ви. По този начин клиентите ще са информирани относно нови продукти, които предлагате, промоции или новини, свързани с бизнеса Ви.
Социалната медия Ви позволява да се свържете с клиентите по уникален начин, който ги кара да се чувстват така сякаш Ви познават. Особено, ако споделяте интересни истории с тях и забавни казуси, в които сте изпадали. А с подходящото специализирано приложение за Facebook може на мига да им продадете нещо.
3. Помага за бързата комуникация
С присъствието Ви в соцаилната мрежа ще установите мигновенна връзка с Вашите настоящи и бъдещи клиенти. Всеки път когато потребител има проблем, въпрос или просто иска да Ви похвали ще пише в страницата Ви.
4. Ще подобри оптимизацията на сайта за Google
Ако искате да подобрите положението си пред Google е добре да се възползвате от Facebook. Разбира се това няма да стане за един ден. Трябва редовно да поствате, да комуникирате и най-важното хората да Ви харесват и споделят.
5. Безплатно е!
Регистрацията на бизнес страница в Facebook е напълно безплатна. Включители се веднъж в социалната мрежа, можете веднага да започнете да промотирате Вашия бизнес. И това няма да Ви струва нищо, само времето и желанието, които ще вложите.
Заключение
Социалната мрежа Facebook е много силен инструмен, с който може да комуникирате с хората. Промотирайте марката си, дръжте будно вниманието на потребителите, отговаряйте им на въпросите и ще оберете плодовете на труда си. Има и много интересни възможности за интегриране на специализирани приложения, Facebook игри, игри с награди и прочие, които да направят страницата Ви още по-зашеметяваща и интригуваща.
Споделете в: