10 важни неща за Вашия уеб сайт

Фундаментални компонента, от които се нуждае всеки бизнес и уеб сайт

В интернет често срещаме неприятни уеб сайтове и не става въпрос само за дизайн. Има много други елементи освен това как изглежда уеб сайтът Ви, които трябва да накарат клиента да прави бизнес с Вас.

От информацията за контакт до референциите от клиенти, има фундаментални принципи, които трябва да са наред, за да бъде сайтът Ви успешен.
1. Подгответе ясно описание на това кои сте
На потребителя не бива да му се налага да провежда разследване, за да разбере кои сте и с какво точно се занимавате. Това значи ясно да обявите името си и продуктите / услугите, които предлагате. И това трябва да се случи още на началната страница. Така ще кажете на потребителите, че са на правилната страница и са намерили точно това, което търсят.
2. Изберете просто име на уеб сайта
Не правете нещата сложни.
Домейн името Ви трябва да е просто и лесно за изписване в браузера. Ако не успеете да регистрирате вариант с .com, то може да опитате с .bg. Избягвайте поставянето на чертички, които да разделят няколкото думи, които съдържа домейнът Ви. Не е добре да слагате и числа.
Запазете нещата прости и кратки.
3. Използвайте лесна навигация
Уверете се, че навигационното Ви меню е видимо и ясно. Трябва да улесните потребителите като им дадете възможност да виждат менюто от всяка една страница на уеб сайта.
4. Направете лесна за намиране информацията за контакти
Уеб потребителите често са нетърпеливи и няма да започнат да търсят информацията за контакт с Вас във всяка страница на уеб сайта. Погрижете се да имате винаги на видно място в уеб сайта координати, на които могат да ви открият.
Добре е да осигурите няколко начина за контакт с Вас - телефон, имейл, контактна форма за директна връзка. Хубаво е да добавите и адрес.
5. Съберете референции
Добре написаните и честни референции от доволни клиенти могат да изиграят голяма роля в спечелването на нови клиенти. Хората обичат да четат, слушат и гледат истории от други, които вече са имали опит с продуктите/услугите Ви.
6. Време е за екшън
Директно кажете на потребителите какво искате да направят. Примерно, може да искате да Ви се обадят по телефон, да се запишат за имейл бюлетин, да Ви пишат на имейл.
7. Запознайте се с чичо Google
Уеб сайтът Ви няма да върши много добра работа, ако е неоткриваем. Придобийте базови познания по темата SEO и се уверете сами колко е важно да се индексирате добре от Google.
8. Създавайте свежо и качествено съдържание
В крайна сметка потребителите търсят съдържание. Уверете се, че създавате такова и това ще накара посетителите да се връщат многократно на Вашата уеб страница. Съдържанието, което предоставяте трябва да е добре написано, актуално и ценно. Създаването на такова съдържание е важно и за Google. Помислете за създаването на фирмен Блог, в който редовно да пишете.
9. Осигурете сигурен дом за Вашия сайт
Сайтът Ви не трябва да спира работа!
Изберете адекватен хостинг план от хостинг компания. Не правете компромиси в размер на 20 лв. на годишна база, като сложите уеб сайта си на сървъра в мазето на съседа.
10. Погрижете се да имате приветлив дизайн
Потребителите на уеб сайтове често ги сканират и не задържат вниманието си на едно място. Именно затова е добре сайтът Ви да има ясно изявени заглавия, кратки параграфи, булети, подчертавания и уголемявания на шрифта.
Дойде и заключението
Интернет потребителите са капризни, не обичат да губят време, искат всичко веднага. Трябва да се съобразите с това. Ако не го направите ще изгубите посетителите на сайта си и те ще отидат при конкуренцията.
Споделете в: