6 начина да създадете ВИРУС

Създайте интересно съдържание, което да се разпространи като вирус

Вероятно сте чували различни маркетингови експерти да говорят за вирусно съдържание. Неговата същност се състои в това, че се разпространява в мрежата със скоростта на светлината. Това са интригуващи материали, които започват да се споделят между хората и придобиват огромна полулярност. Facebook създава много благоприятна среда за вирусно споделяне - един кихва и заразява всички. По този начин създавате много входящи връзки към Вашия уеб сайт и интересното съдържание. А това от своя страна ще подобри индексирането Ви от Google, което пък ще докара още повече трафик.

До тук всичко звучи чудесно. Но създаването на толкова интригуващо съдържание, което да обиколи надлъж и нашир интернет е трудничко.

В следващите редове Ви предоставяме 6 съвета за създаването на такова съдържание:
1. Бъдете абсурдни.
Някой от най-популярните вирусни видео клипове са с абсурдни герои. Ако успеете да измъдрите свой уникален герой, който да накара социалните мрежи да кипнат ще пожънете невероятен успех. Измислянето на подобен герой, който да завладее интернет аудиторията е предизвикателство, но не е невъзможно.
2. Хванете гребена на вълната.
Възползвайте се от нашумели, актуални теми. От тях може да извлечете много внимание и ползи. Създаването на актуално и интересно съдържание ще стимулира активността на потребителите.
3. Запомнящи се фрази.
Понякога вирусното съдържание е породено от дадена запомняща се фраза. Всички сме забелязали в ежедневието си фрази, които се повтарят и всички им се радват.
4. Използвайте инфографики.
В последно време това е много нашумяла тенденция. Визуалното представяне на инфографики е сред най-добре работещите модели за вирусно съдържание. Те са уникална комбинация от стойностна информация представена под формата на графики и картинки, но поднесени по забавен начин.
5. Придайте тежест.
Използвайте нечии авторитет, за да създадете вирусно съдържание. Не само го включете във вирусния си материал, но нека после въпросният авторитет да го сподели с последователите си в Facebook.
6. Създайте уникална стойност.
Ако успеете да предложите забележителна стойност във Вашето вирусно съдържание, то ще последва лавинообразен ефект. Такова съдържание може да се намира в статия, във видео, да представя уникални съвети, материали и прочие, от които хората да пощуреят.
Заключение
Тези съвети за създаване на вирусно съдържание включват и използването на социалните мрежи. Имайте предвид, че няма гаранции дали генерираният от Вас вирус ще се радва на внимание от хората. Създаването на подобен инструмент за популяризиране и докарване на трафик е трудна задача. Ако решите да го използвайте не отмятайте с лека ръка оптимизацията на сайта за Google, както и останалите канали.
Споделете в: