7 начина да изкарате пари

Бизнес модели, които ще Ви позволят да печелите пари от интернет

Излизането онлайн може да бъде голямо приключение, но и много забавно и печелившо начинание. Ако искате да използвате уеб сайта си като нещо повече от хоби, то трябва да помислите как да го направите магнит за пари. Без значение какъв е бизнесът Ви, трябва винаги да мислите за вариант как да изкарате печалба от интернет сайта.

За да Ви помогнем, изготвихме тази статия, която ще Ви даде идеи за начините, които може да използвате.
Без значение дали имате съществуващ онлайн магазин, уеб сайт или тепърва се каните да правите такъв, има седем основни начина за печелене на пари:
  1. Като продавате собствени продукти.
  2. Като продавате собствени услуги.
  3. Като препродавате продукти и услуги.
  4. Като се включите в афилиейт програми.
  5. Като продавате рекламно пространство.
  6. Като се обедините с друг бизнес.
  7. Като Вие самите стартирате афилиейт програма.
В следващите редове ще разгледаме накратко всеки един от моделите.
Пари от Ваши собствени продукти
Най-голямото предимство на този модел е, че Вие контролирате печалбата, която ще получавате от всяка продажба. По този начин имате най-голям шанс за високи маржове. Ще знаете себестойността на всеки Ваш продукт, ще премахнете посредниците, които ще повишат цените към крайните клиенти. Така ще имате конкурентни предложения и клиентите ще се връщат отново.
Пари от Ваши собствени услуги
Без значение дали сте зъболекар, адвокат, консултант, механик, фитнес инструктор или човек с друг вид професия, Вие можете да продавате услугите си онлайн. Разликата между услугите и продуктите е, че при услугите, които предлагате ще можете да продавате само толкова, колкото Ви позволява времето. Докато при стоките имаме складове и масово производство. Когато продавате услуги ще трябва да установите по-задълбочена връзка с клиента. Ще е необходимо да отделите повече време и внимание. Ще трябва да вложите повече стойност от себе си.
Пари от препродажба на продукти и услуги
Ако искате да продавате продукти без да се занимавате със следене на складови наличности, менажиране на складови помещения, уреждане на инфраструктура за доставки, то ролята на посредник е идеална за Вас. Може да извършвате препродажбата на различни видове стоки и услуги през онлайн магазина, като получавате добра печалба. Доставчикът Ви ще прави доставките, а Вие ще докарвате клиентите.
Пари от включване в афилиейт програми
Препоръчването на продукти и участието в афилиейт програми не крие никакъв риск за Вас. Това са партньорски отношения, в които Вашата роля е да препоръчвате продукти. Това се случва чрез Вашия онлайн магазин, уеб сайт, форум или блог. Съответно за всяка една продажба, случила се по Ваша препоръка, получавате комисионна.
За да промотирате тези стоки, може да сложите банер, който да води към сайтовете на партньорите Ви или да напишете и публикувате статия, в която да представите афилиейт продуктите.
Пари от продажба на рекламно пространство
Ако сайтът Ви има голям, таргетиран трафик, тогава може да продавате рекламно пространство. Рекламодателите ще са съгласни да Ви дадат парите си, ако им осигурите площадка за изява пред техни потенциални клиенти.
Пари от обединение с друг бизнес
Може да се обедините с друг бизнес и по този начин да комбинирате предлаганите услуги и стоки. По този начин ще си създадете един допълнителен паричен поток. Чудесен начин да реализирате подобно начинание е като предложите на клиентите продукти и услуги, от които ще имат допълнителна полза, добавена стойност.
Пари от собствена афилиейт програма
Със собствена афилиейт програма ще можете да създадете армия от хора, които да препоръчват Вашите продукти. В замяна за всяка продажба ще им давате комисионна. По този начин Вие имате неограничени възможности да разраствате афилиейт мрежата си. Колкото повече желаещи се включват, толкова повече продажби ще реализирате.
Заключение
Обмислете добре кой от посочените седем варианта ще е най-подходящ за Вашия бизнес. Консултирайте се със специалисти в областта и действайте в избраната посока. Интернет е бъдещето на търговията. Колкото по-рано се ориентирате, толкова по-добре за Вашия бизнес.
Споделете в: