Важен ли е уеб дизайнът за новостартиращия бизнес?

Дори да сте новостартиращ и неопитен бизнес не бива да изглеждате така преd интернет потребителите и реално Вашите потренциални клиенти. Още в самото начало трябва да изградите отличен, професионално изглеждащ уеб имидж, който да печели доверието на хората.

Това можете да постигнете чрез добър уеб дизайн. Може да имате отличен екип, с който работите, забележителни продукти, но ако ги предложите на потенциалните клиенти по най-недодялания начин няма да стигнете до никъде.
Уеб дизайнът
В днешно време уеб сайтът е първият контакт, който потребителите усъществяват с компанията. Той е първата инстанция, с която имат допир и на база нея започват да си правят изводи.
Още преди да направите поръчка за уеб сайт, трябва да сте наясно с целите, които искате да постигнете. Те могат да бъдат най-различни, затова седнете, помислете и ги запишете. Уеб дизайнът трябва да бъде подчинен изцяло на тях.
Разликата между добрия и лошия уеб дизайне е, че при добрия потребителят намира всичко, което търси, използва сайта без да се затруднява и се превръща в клиент. Лошият дизайн от своя страна води до лутане на посетителя и накрая той затваря сайта.
Софтуерът
Красивите графики и добре подредените елементи са част от печелившата формула. Но от още по-голямо значение е двигателят на Вашия уеб сайт, а именно програмирането. Мислете дългорсрочно в това отношение. Изберете уеб разработчик, който е умел в програмирането. Това ще Ви помогне при бъдещи надрграждания, модификации, интеграции с различни софтуерни системи.
Имайте предвид, че и най-добрият дизайн няма да може да прикрие програмните недъзи и проблеми. Представете си, че слагате червило на прасе, в крайна сметка то пак ще си остане прасе.
Заключението
Уеб дизайнът може да бъде причина Вашият новостартиращ бизнес да успее или да се провали. Мислете за него като за черешката на тортата, която се поставя върху един вече отличен продукт. Под отличен продукт имаме предвид много добро програмиране. По този начин хубавият и интуитивен дизайн докарва радост при използването на отличния софтуер.
Споделете в: