Трите фундамента на успешния сайт

Интернет е претъпкан с най-различни уеб сайтове, които се боричкат за вниманието на потребителите. Дори в момента не говорим за лидерство сред сайтовете, а за чисто оцеляване. Въпреки това, има интернет сайтове, които са направени с такава прецизност и внимание към детайла, че сразяват всичко останало. Адмирации за това трябва да се отдават на техните уеб разработчици, които са запретнали ръкави и са се потрудили здраво. Чрез техните усилия, бизнесът успява посредством сайта си да привлича нови и нови клиенти, както и да създава лоялни такива.

Успехът на един уеб сайт е поставен върху три опорни точки:
Конкретика – не трябва да се опитваме да угодим на всички
Нека погледнем реалистично, няма как с една визия да се харесаме на всички. Точно за това, сайтът се създава за конкретна таргет гупа, чиито интереси той би задоволил. Изработката на уеб сайт дизайн без конкретна яснота по отношение на целевата група се овещава с провал. Помнете, че сме 21-ви век и битката за онлайн надмощие между сайтовете е колосална. Съответно бизнесът Ви не може да си позволи да пусне просто така един сайт, колкото да има нещо за визитките. Най-вече Вие трябва да сте наясно за пред кого ще служи уеб сайтът, а от там да споделите информацията с Вашия доверен и интелигентен уеб разработчик.
Започнете от кота нула
Ако имате архаичен уеб сайт, да речем творение на десетина години, то не се опитвайте да го кърпите. Това не е правилният подход. За уеб десет години са огромен период от време, през който всичко се е променило. Начинът, по който се планират и изграждат сайтове, както и начинът, по който потребителите ги използват. Съответно, нека съборим всичко и да го изградим наново. За начало ще се обсъдят нуждите Ви, а после се започва изграждането на уеб сайт концепцията. За да сте успешни в уеб, трябва всичко по сайта Ви да се прави с професионален размах. Да, вярно е, че това ще Ви струва повече от почерпка на съседското дете, но бихте ли поели риск да се провалите? Опитът, уменията и професионализмът дали биха се компенсирали от само и единствено желание?
Нека не усложняваме нещата
Вероятно Вие като клиент имате виждане по въпроса как да изглежда дизайнът. Това е чудесно, но също така би Ви навредило. По-скоро се доверете на компетентното мнение и препоръки на Вашия уеб разработчик. Не се впускайте в пререкания за реализирането на детската Ви дизайнерска мечта. Запомнете, че сайтът трябва да се харесва от Вашата целева аудитория. Именно това ще го направи успешен, а Вас богати. Също така до голяма степен дизайнът е субективно понятие. Той може да се хареса от едни и заклейми от други. Ние проповядваме изчистена визия и агитираме именно към минималистичен подход, който да помогне на стоките и услугите, които предлагате, а не да ги засенчи.
Финални размисли и страсти
Вероятно се досещате, че това не са единствените опорни точки по отношение на уеб дизайна. И наистина е така, има и много други, но тези са основните. Те са достатъчни, за да започнете мисловен процес в правилната посока. Битката между сайтовете в интернет е безмилостна и Ви съветваме да използвате професионални услуги. Това ще Ви гарантира успеваемост и възвръщаемост на инвестицията.
Споделете в: