Нещо вкусно

4 урока за сайтове за заведения и сайтове за поръчка на храна

Днешната статия е много апетитна. Темата е храна и по-конкретно сайтовете на заведения и бизнеси, които предлагат вкусотии онлайн. Ако имате сайт, който е на достолепна възраст или тепърва ще изграждате такъв, то тази статия е точно за Вас.

Фотографиите са от огромно значение
Това е един от фундаментите за този вид бизнес. Трябва да работите с качествени, изпипани изображения на вкусотиите, които предлагате. В противен случай всичко ще отиде по дяволите. Не може да си позволите да показвате на хората долнопробни изображения и да очаквате те да се възхитят. Това най-вече важи, ако сте собственик на ресторант, който претендира за стил, изисканост и лукс.
Ако уеб проектът Ви е за доставка на храна по домовете, то е съвсем предсказуемо поведението на интернет потребителите. Те веднага ще се засилят към секцията с показаните ястия. И тук е моментът, в който трябва да направите продажбата. Изображенията са тези, които ще спечелят клиентите. Обърнете се към професионален фотограф, който да свърши работата качествено, обяснете му, че ще използвате снимките за новия си уеб сайт.
Обърнете внимание на начина, по който тези сайтове показват изображения на вкусотии:
Покажете атмосфера
Уточнихме вече, че фотографията на храната е едно от основните и най-важни неща за заведенията. Кое е второто? Атмосферата! Реално погледнато човек може да се нахрани на много места. Но не навсякъде ще се чувства добре и комфортно докато го прави. Ако създадете емоционално въздействие чрез облика на уеб сайта си, това ще Ви спечели много клиенти. Хора, които ще искат да се потопят в забележителната обстановка, която осигурявате. Отличната фотография, дори и видео материали на интериора предават послание, което сърфиращите лесно схващат. Дори ще придобият представа как е препоръчително да бъдат облечени, за да прекрачат прага на Вашия кулинарен храм.
Отличен пример за сайтове, които пресъздават атмосфера са следващите два:
Направете специални менюта за уеб
Снимането на менюто с дигитален апарат, качването на .pdf файлове, сканирането на страници е изключително грешно. Вярно е, че спестява време, но на каква цена? Потребителите се отвращават от подобни изпълнения. Самото преживяване по време на разглеждане на меню от този род, прокужда посетителите. Обикновено при .pdf файловете, които трябва да играят ролята на меню, нещата са с толкова голяма резолюция, толкова огромни, че на посетителя му се налага да приближава и отдалечава картинта, за да придобие поне бегла представа какво предлага заведението.
Това до тук е достатъчно убедително, за да кажете НЕ на мързела и да изградите специализирани менюта за ползване в уеб среда.
Примери за менюта, които са създадени специално за уеб, са:
Да не забравяме най-основното
Обръщайки специално внимание на горните точки, не бива да се забравя, че в сайтовете има основни компоненти, които вълнуват хората. Потребителите на един уеб сайт на заведение ще искат определена информация:
  • Какво се сервира? (меню и изображения)
  • Колко струва? (меню и цени)
  • Какво представлява заведението? (изображения и видео)
  • Къде се намира? (карта и координати)
  • Мога ли да поръчам храна онлайн? (пазарска количка)
  • Мога ли да направя резервация онлайн? (система за приемане на резервации)
  • Какъв е телефонът за контакт?
Урокът от тази точка, е: никога не трябва да карате потребителите да се лутат из сайта, за да открият координати за контакт или къде се намирате, защото директно ще се откажат.
Заключение
Надяваме се тази статия да Ви е помогнала в онлайн битката за надмощие. Ако сте притежател на заведение, действайте смело и подобрете сайта, който имате или изградете адекватно новия. Хората търсят заведения в интернет, когато Ви открият трябва да изглеждате блестящо.
Споделете в: