Никой не Ви е вързал

След като привлякохме вниманието Ви със заглавието и закачливата снимка, нека се захванем за работа. Ще си поговорим или в конкретния случай попишем за дигиталното присъствие на компаниите. То постоянно трябва да се подобрява, да се адаптира и развива. Днес нещата не опират само до уеб сайт, който да бъде преглеждан от PC-та и лаптопи.

Ако сте пропуснали какво се случи през последните няколко години, бързо ще Ви въведем. Две са знаковите събития, на които ще обърнем внимание. Първото е появата на Facebook, а второто е масовото разпространение на смарт устройствата.

Нека за начало да подхванем Facebook
Дано не сте сред бизнесите, които смятат, че най-голямата социална мрежа е играчка за деца и юноши. Бързо сервираме малко сурови данни - в България Facebook потребителите са повече от 2,6 милиона, а в цял свят превишават 1 милиард. Сериозни числа, нали?

В този конкретен абзац ще Ви призовем към излизане от черупката на конвенционалното. Прекрасно е да имате уеб сайт, но е силно препоръчително, дори задължително да нагазите дълбоко във Facebook. Там са активните потребители. Възползвайте се, че тълпата е събрана на едно място и облъчвайте, облъчвайте.

Освен стандартната Facebook страница използвайте приложения и игри. Facebook игрите ще Ви помогнат да увеличите броя фенове. А Facebook приложенията ще Ви съдействат в процеса на продажбите. Бърз пример - когато си набавите хиляди фенове с игра, идва време за Facebook магазин, с който да ги монетаризирате. Повече информация за изработка на Facebook игри и Facebook онлайн магазини - може да прочетете тук.

Преминаваме към смарт устройствата
Масово потребителите са мобайл. Те ползват смартфони и таблети. Къде се вписвате Вие с Вашия уеб сайт? Дали сте помислили изобщо за тези мобилни потребители. За да консумират те съдържание, сайтът Ви трябва да е оптимизиран. Ние в Whiz разработваме сайтове за мобилни устройства. Те Ви помагат да сте винаги в джоба на потребителите. Огледайте се, че всеки човек носи смартфон. Това е еволюция, в която трябва да се включите.

Заключение
Интернет е млада медия, която постоянно се развива. Появяват се нови технологии, нови възможности. Бизнесът Ви трябва да е в крачка със случващото се. Това може да се случи, когато работите със стабилен уеб партньор. По този начин ще успеете да извлечете максимума, да печелите пари.

Споделете в: