Metal World с нов уеб сайт

Ревю на проекта и интервю със собственика

Днешната статия е с пореден номер 300! Всички в Whiz сме ухилени и възторжени. В чест на това число решихме да направим малко по-различен материал. Ще разгледаме заедно с Вас един от новите ни проекти. Ще му направим ревю, за да придобиете представа какво представлява, а също така ще обсъдим уеб сайта с неговия собственик.
Урок по история
Metal World е българският метъл портал. Сайтът съществува вече 10 години. Има стотици материали, хиляди почитатели и часове вложен труд. Сайтът има изключително богато съдържание. Ако търсите нещо свързано с тежката музика, ще го откриете в Metal World. Ако искате да намерите съмишленици, отново отговорът е Metal World и огромният форум.
Старост - нерадост
Всичко в нашия свят остарява и на сайтът не му се размина. Нуждаеше се от здраво раздрусване и въвеждане в 2013-та. Необходим му бе нов облик, както и подобряване на функционалностите. Но с условие, че цялото съдържание трябва да се запази непокътнато.
Бързи, смели, сръчни
Няма да крием, че проектът ни легна на сърцето. Бързо се организирахме и направихме подробно разписване на новата концепция. Задълбахме в най-дребните детайли, определихме новата архитектура, всички секции, подсекции, помислихме за начина, по който ще прехвърлим цялото съдържание. Целта ни бе да създадем уникален уеб портал за метъл музика.
Тежки, мрачни, различни
Новата визия на сайта се получи убийствено добре. Направихме завладяващ и тематичен дизайн, който да крещи тежка музика. На началната страница може да се видят новините от сайта, най-новите ревюта, последните интевюта, както и да се включиш в анкетата или да прегледаш актуалните теми от форума.
В секция Новини може да се запознаете с най-новото от света на метъл музиката. Новините имат чудесно текстово съдържание, снимки, а също така и видео материали. Сайтът е отворен към диалога с читателите, което се доказва от наличието на система за оставяне на коментари.
Интервюта е една от най-интересните секции в Metal World. Там може да откриете добре структурирани, адекватни и приятни за четене диалози с водещите групи. Секцията има опция за преглед на интервюта по азбучен ред. Това позволява на почитателите да открият интервю с групата, която ги вълнува най-много.
Искате да знаете какво представлява даден албум на група? Секция Ревюта ще отговори на въпросите Ви. В нея ще откриете огромен масив с информация за метъл албуми. Има отличен архив, който обхваща диапазона 2003-2013 година. И това, ако не е сериозно, кое? Всички ревюта са смазващо добри.
Ако търсите отзвук от даден концерт или събитие, секция Статии е за Вас. В нея може да прочетете подробности за всичко значимо, което се случва в света на метъла.
Warrior Of Ice
В следващите редове ще можете да прочетете нашето събеседване със собственика на сайта Warrior Of Ice или подвизаващ се още с името Христо Гошев.

Whiz: Христо, как се появи идеята за уеб сайта? Как започна всичко?
Христо Гошев: Идеята датира от есента на 2002-ра година, когато, като всеки 17-годишен младеж, търсех както поле за изява, така и начин да популяризирам любимата си музика. Винаги съм имал афинитет към писането, но за съжаление ми липсваха умения в уеб дизайна. Тук е мястото да благодаря на пловдивския ми приятел Данчо, който отдавна не е в екипа на Metal World, но без чиито усилия целият проект щеше да си остане само едно добро пожелание. В началото имахме само форум, който бързо събра солидно виртуално общество, а то пък роди много от авторите ни. Сайтът беше пуснат през лятото на 2003-та и останалото е история.
Whiz: Какво те накара да избереш Whiz за разработчик на новия уеб сайт?
Христо Гошев: Дълго време проучвах варианти за изпълнител, но повечето фирми подхождаха твърде рутинно и незаинтересовано към цялата идея. За Whiz ме спечели личното отношение и ангажираността с проекта - качества, които проличаха още от първите ни разговори.
Whiz: Беше ли притеснен за отрочето си Metal World и в какво ще се превърне то?
Христо Гошев: Разбира се, защото едва ли има друго начинание, в което да съм инвестирал толкова време, енергия и вдъхновение. Притесненията ми обаче се изпариха още след първия етап на разработката.
Whiz: Доволен ли си от превъплъщението на уеб сайта?
Христо Гошев: Имах много високи очаквания, които бяха покрити напълно. Понастоящем секциите са много по-добре организирани и управлението на съдържанието е несравнимо по-удобно. Изключително радващ е и фактът, че макар новият сайт да е изцяло динамичен, не се наблюдава никакво забавяне при работата с него.
Whiz: Говорил ли си с феновете на сайта, какво мислят те за новата визия?
Христо Гошев: До момента всички отзиви са изключително позитивни! Феновете са много впечатлени от дизайна и споделят, че новата архитектура на сайта е доста по-интуитивна и улесняваща навигацията.
Whiz: Как ти се струва работата с нас?
Христо Гошев: Всичките ми идеи и изисквания бяха реализирани изключително точно и вещо. Освен това, веднага схванахте от какво се нуждае сайтът за подобряване на функционалността и атрактивността му. Най-показателно е, че беше нужен минимален обем комуникация за довършване на концепцията.
Whiz: Какви са бъдещите ти планове за сайта?
Христо Гошев: На първо време целта е да се възвърне поизгубената популярност на Metal World и феновете у нас отново да го припознаят като надежден и изчерпателен източник на информация за тежката музика. Оттам насетне граници няма и ще се радвам, ако екипът ни се разрасне с много нови автори.
Whiz: Какво би казал на нашите потенциални клиенти?
Христо Гошев: Мога единствено да препоръчам Whiz на всеки, който търси професионално и сериозно отношение, но същевременно държи проектът му да бъде осъществен с много въображение и творчество.

Винаги сме изключително щастливи, когато създадем стойност за нашите клиенти. Удовлетворението от вложения труд е несравнимо.
Нашият екип пожелава на Metal World много успехи и хиляди почитатели. Повече за реализираните от нас проекти може да видите в нашето портфолио.
Споделете в: