Любов от пръв поглед

Силата на първоначалното впечатление в уеб сайтовете

Ако проявявате интерес към това как потребителите възприемат сайта Ви, прочетете следващите редове.

Минута наистина е много
На един онлайн потребител му отнема около две десети от секундата, за да формира мнението си относно Вашия уеб сайт, това е според проучване на Missouri University of Science and Technology. Необходими са само още 2.6 секунди, в които окото на потребителя да се концентрира и да затвърди първоначалното впечатление.
Помислете добре
Имайки предвид тази миниатюрна времева рамка, доброто впечатление, което оставяте в потребителя трябва да е сред топ приоритетите Ви. Най-доброто решение е да се обърнете към професионалисти, за да Ви посъветват кои са най-важните елементи, които трябва веднага да се виждат.
Според проучването посетителите обръщат внимание на следните елементи:
Логото - отделят му около 6.48 секунди.
Навигацията - потребителите й отделят почти същото време 6.44 секунди, докато я проучват.
Търсачката - тази област задържа вниманието на потребителите за повече от 6 секунди.
Линкове към социални мрежи - фактът, че потребителите отделят 5.95 секунди показва колко са важни за Вашия бизнес социалните мрежи и възможностите за споделяне.
Основното изображение - посетителите оглеждат 5.94 секунди главната картинка/снимка.
Писанията - този елемент получава внимание в рамките на 5.59 секунди.
Най-долната част (footer) - това е частта от уеб сайта, с която потребителите приключват, разглежда се за около 5.25 секунди.
Важно!
Обмислете кои са трите най-важни неща, които искате потребителите да правят като посетят сайта Ви. Запишете ги на един лист и се обърнете към уеб дизайн студио или студио за уеб разработки, което да Ви помогне. Ще останете удивени от резултатите.
Споделете в: