Какво се случва днес на уеб сцената? А какво ще се случи утре?

Пазарът на мобилни устройства се разраства все повече и повече. Прогнозите за идните месеци и години са смайващи. Съответно уеб дизайнът еволюира, за да обслужи нуждите на тези така наречени мобилни потребители.

Същото трябва да направи и бизнесът. Позицията “О, моите клиенти няма да посещават сайта ми през мобилни устройства.” е доста погрешна и опасна. В един момент, който ще дойде съвсем скоро, статистиките ще покажат, че половината трафик минава през смартфони и таблети. Тогава какво? Вашият сайт или онлайн магазин няма да е адаптиран и тотално ще изостане от надпреварата. А както знаем в историята остават само победителите, първенците, всички останали потъват в забвение.
Обективно погледнато, никой не може да спре разрастването на консумацията на интернет съдържание през мобилни устройства. В един момент всички сайтове ще получават трафик именно от тях.
За това най-добрата стратегия е да се подготвите от сега.
Не чакайте и не отлагайте. Ако се бавите, чакайки потребителите сами да Ви подшушнат, че искат мобилна версия, то тогава ще бъде прекалено късно.
Проблемът на конвенционалните сайтове е, че те са направени за съвсем различни устройства (PC, лаптопи), при които най-малкото е, че не сменят ориентацията си. Съответно няма как да използвате стария сайт и той да обслужва успешно новите нужди на мобилните потребители.
Гледайте на мобилния уеб сайт като инвестиция в бъдещето. Бъдеще, което дори до голяма степен се припокрива с настоящето.
Заключение
Победата обича подготвения ум, точно това се опитваме да направим с тази статия, да подготвим ума Ви за предстоящите събития и промяна. Бъдете сред лидерите във Вашия бранш, реагирайте бързо, бъдете смели и адаптивни. Намерете доверен уеб разработчик и се консултирайте, задайте всички въпроси, които имате, споделете всичките си опасения. Изградете план за действие и работете по него. Бъдещето не е далеч!
Споделете в: